Näin petipuuhia seuraava jälkihehku vaikuttaa parisuhteeseen

Uuden tutkimuksen mukaan ”jälkihehkuksi” kutsuttu ilmiö on totta. Tutkimuksessa todettiin jälkihehkun vaikuttavan jopa 48 tuntia rakastelun jälkeen. Tutkija Andrea Meltzer totesi, että jälkihehkun kokeneet kertoivat myös olevansa tyytyväisempiä suhteeseensa vielä kuukausia myöhemmin.
Tutkimuksia tehtiin kaksi, joista toisessa koehenkilöinä oli 96 ja toisessa 118 vasta-avioitunutta paria. Tutkimuksen ensimmäinen osa kesti 14 päivää, ja parit kirjasivat ylös päivittäin, olivatko he harrastaneet seksiä. Heitä pyydettiin myös arvioimaan seksuaalisen tyytyväisyytensä taso sekä se, kuinka tyytyväisiä he olivat kumppaniinsa, avioliittoonsa ja suhteeseensa kyseisenä päivänä.
Keskimäärin parit raportoivat harrastaneensa seksiä neljänä päivänä 14 päivän jakson aikana. Parien kerrottiin kokeneen voimakasta seksuaalista tyytyväisyyttä päivänä, jona he harrastivat seksiä, ja tunne jatkui jopa kaksi päivää seksin harrastamisesta eteenpäin.
Puoli vuotta myöhemmin suoritettu seurantatutkimus osoitti kaikkien parien tyytyväisyyden avioliittoonsa vähentyneen. Voimakasta seksuaalista jälkihehkua kokeneiden avioliitot voivat kuitenkin paremmin kuin muiden. Heidän tyytyväisyytensä taso myös pysyi tasaisempana tutkimusjakson aikana.
Tutkimuksen tuloksissa todettiin seksin lisäävän suhteen hyvinvointia voimistamalla parin välistä yhteyttä myös seksiaktien välillä.
Lähde: Popsugar


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.