Asiantuntijoiden mukaan pettäjillä on selkeitä yhteisiä luonteenpiirteitä. Pettämiseen perehtyneet asiantuntijat Olga Levancuka ja Gary Amers ovat paikantaneet kuusi luonteenpiirrettä, joista pettäjän voi tunnistaa.
– Vaikka pettämiseen todennäköisemmin taipuvaisemman henkilön tunnistaminen voi olla hankalaa, on tiettyjä hienovaraisia piirteitä, joiden perusteella pettäjän voi erottaa uskollisesta, Levancuka kertoo Daily Mailille.
– Mitä nopeammin tunnistat nämä piirteet, sitä nopeammin voit siirtyä elämässäsi eteenpäin ja välttyä tulemaan satutetuksi, Levancuka jatkaa.
Alle on listattu Levancukan ja Amersin määrittelemät kuusi luonteenpiirrettä, joista pettäjän voi tunnistaa.
1. Itsekeskeisyys
Useimmat pettäjät ovat narsisteja, tai heillä on joitakin narsistisia luonteenpiirteitä. Itsekeskeisiltä narsisteilta puuttuu empatian kyky, joten heille uudelta ihmiseltä saatava huomio ja ihailu ovat tärkeämpää, kuin sinun tunteesi ja tarpeesi.
2. Epävarmuus
Itsevarmuuden puute on pettäjille yhteinen tekijä. Heidän jatkuva rakkauden tarpeensa ja kumppaninsa huomion keskipisteenä oleminen voi ajaa heidät uskottomuuteen. He pelkäävät, etteivät riitä kumppanilleen tai että heidät jätetään, joten uskottomuus on heidän varasuunnitelmansa.

3. Ahneus
Pettäjät usein ajattelevat ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella, joten he yrittävät löytää itselleen ”vielä paremman diilin”.
4. Pettämissyytökset
He syyttävät sinua pettämisestä. Heillä itsellään on tarve pettää, joten he uskovat että sinullakin on sama tarve. He tulevat hyvin todennäköisesti mustasukkaiseksi, jos joku edes kohtelee sinua ystävällisesti. Rehellinen ja luotettava kumppani ei epäile sinua, koska hän ei epäile itseäänkään.
5. Flirttailu
Pettäjillä on usein tapana flirttailla kaikkien kanssa, jopa silloin kun olette yhdessä. He saavat tyydytystä flirttaulusta, koska silloin he kokevat olevansa haluttavia. Levancukan ja Amersin mukaan flirttailu voi usein edetä myös pidemmälle.
6. Valehtelu
Jos olet saanut hänet kiinni valehtelusta, sinun kannattaa olla hyvin tarkkana, sillä valehtelu antaa selkeän kuvan kumppanisi moraalista. Kaikki valehtelijat eivät ole pettäjiä, mutta kaiki pettäjät ovat aina valehtelijoita.
Lähde: Daily Mail