Naisten ja miesten yksi suurimmista huolen aiheista kumppania etsiessä liittyy henkilön persoonaan; tuleeko hän olemaan jatkossa luotettava vai uskoton? Luotettavuutta on hyvin hankala havaita toisesta ihmisestä pitkänkään seurustelun aikana, mutta onneksi asiaa on tutkittu.
Etelä-Kalifornian kognitiivis-behavioraalisen terapiainstituutin johtaja, tohtori Paul DePompo, kuvaili Fox Newsille neljä miestyyppiä, joihin naiset eivät voi luottaa. Miehiä ei voi tietenkään täysin yleistää ja useimmilla miehillä on varmasti joitakin alla lueteltuja piirteitä, mutta jos ne ovat määräävässä asemassa miehen käytöksessä, naisten kannattaa pysytellä heistä niin kaukana kuin mahdollista.

Alla olevan listan avulla nainen voi tunnistaa miestyypin, joka tulee todennäköisesti pettämään häntä, tai vähintään särkemään hänen sydämensä.
Herra hurmaava
Herra hurmaavaa on vaikea vastustella. Hän on fiksu, hauska, mukava, jännittävä ja viihtyy aina vain muiden samanlaisten ihmisten seurassa.
– Hän uskoo ansaitsevansa saada sen mitä haluaa, joten hän uskoo suhteen olevan palkinto hänen omasta luonteestaan. Jos hänelle kelpaisi jokin vähempi, kuin mitä hän haluaa, hän tuntisi itsensä hölmöksi. Hänellä voi olla kaikki ”hyvin” aviolitossa, mutta silti hän uskoo olevansa oikeutettu harjoittamaan seksuaalisia saalistustaitojaan. Hän todistaa itselleen, että hänessä on vielä sitä jotain valloittamalla sinut… mutta tämä kestää vain siihen asti, kunnes sinut on valloitettu, DePompo varoittaa.
Herra hurmaavan tunnistaa tarkkailemalla hänen käytöstään ongelmatilanteissa.
– Herra hurmaava ei tunne aitoa empatiaa silloin, kun sinulla menee huonosti, mutta sinun on silti vaikea olla vihainen hänelle. Hän keskittyy palkitsemaan itseään, hän voi olla sinua huomattavasti vanhempi, hän käyttää paljon rahaa tehdäkseen sinuun vaikutuksen ja hän yleensä syyttää muita ongelmatilanteissa, DePompo listaa.
Herra riistetty
Herra riistetty kokee jopa vuosien ajan tuntevansa seksuaalista turhautumista, jonka vuoksi hän ajautuu pettämään.
– Vaikka hän voi olla hyvä ystävä vaimonsa kanssa, hänelle tulee seksuaalisen itsetunnon kriisi ja hän uskoom että seksi kanssasi on avain onneen. Hänellä on seksifantasioita, joita hän ei voi jakaa puolisonsa kanssa, koska tämä ei suostuisi niihin, tai suuttuisi niistä hänelle.

Herra riistetty voi olla normaalia flirttailevampi ja hän voi kertoa sopimattoman härskejä vitsejä sekä kommentteja.
– Hän harhauttaa itseään pornolla, alkoholilla tai ylimääräisillä töillä. Hän voi keskittyä liikaa moraalisiin arvoihin minimoidakseen seksin tärkeyttä, hän voi olla mustasukkainen tai vihainen toisten onnesta, ja hän kertoo sinulle, että hänen vaimonsa ei pidä seksistä.
Herra yksinäinen
Herra yksinäinen voi näyttää söpöltä eksyneeltä koiranpennulta, mutta hän on kaikkea muuta.
– Häneltä puuttuu kyky vahvaan tunnesiteeseen ja hän haluaa sinulta vain vahvistusta ja huomiota. Hän voi pitää vaimoa/tyttöystävää liian vaativana ja hän on oppinut, että on ”turvallisempaa” vältää konflikteja kotona. Herra yksinäisellä on tapana asettaa muut etusijalle ja hänellä on vahva tarve saada siitä arvostusta, mutta niin ei ole tapahtunut… ehkä koskaan. Vaikka hän ottaa huomioon avioliitossa pysymisen hyvät ja huonot puolet, hänelle on tärkeämpää saada hoitoa omiin kipuihinsa sinun kauttasi, DePompo sanoo.
Herra yksinäisen tunnistaa tarkkailemalla, vältteleekö hän kertomista tarpeistaan ja haluistaan.
– Asettaako hän aina muut etusijalle, eikä ole kuitenkaan iloinen siitä? Kohteleeko ja puhutteleeko hän muita passiivis-aggressiivisesti? Herra yksinäinen tekee liikaa töitä pysyäkseen pois kotoa ja esittää marttyyriä saadakseen muilta sympatiaa.
Herra valmis
Herra valmis kyllästyy parisuhteeseen tai avioliittoon. Hän haluaa aina siirtyä eteenpäin, mutta homma ei onnistu sen paremmin seuraavankaan naisen kanssa. Herra valmiin suurin ongelma on kyllästyminen.
– Hän on menettänyt toivonsa, eikä usko rakkauden palaavan. Vaikka kipinän voisi saada vielä syttymään uudelleen, hän on kyllästynyt, eikä edes haluaisi sitä! Hän on ottanut huomioon erosta koituvat taloudelliset ja lapsiin liittyvät menetykset ja hyväksyy sen. Asia ei ole hänelle monimutkainen. Hän jatkaa matkaa.
Herra valmis ottaa selkeitä askelia muuttaakseen pois ja siirtyäkseen elämässään eteenpäin.
– Herra valmis kertoo läheisille ystäville ja perheelle suunnitelmistaan ja menee terapiaan saadakseen selvyyttä tunteistaan.
Jos herra valmis siirtyy nukkumaan toiseen huoneeseen, ero on vain ajan kysymys.
Useimmat näistä neljästä miestyypistä ovat DePompon mukaan kasvaneet perheissä, joissa vanhemmat eivät pitäneet huolta parisuhteestaan, joten heillä ei ole kunnollista esimerkkiä aidosta ja onnellisesta kumppanuudesta. Riippumatta yllä mainittujen käytöstyylien aiheuttajista, DePompo kehottaa naisia harkitsemaan kahdesti ennen parisuhteen harkitsemista yhdenkään tällaisen miehen kanssa.
Lähde: Fox News