Päivästä ennen ystävänpäivää on muodostunut rakastajattarien päivä, paljastaa salasuhdesivusto AshleyMadison.comin kysely. Kyselyn mukaan pettäjäpuolisot viettävät ystävänpäivää rakastajattariensa kanssa 13.2, siis päivää ennen virallista rakkauden juhlaa.
Yli 170 000 pettäjäpuolisolle tehty kysely paljastaa, että salarakkaan kanssa juhlitaan rakastajattarenpäivää tunnelmallisesti hotellihuoneessa tai illallisella, kun puoliso saa tyytyä kotisohvalla löhöilyyn. Varsinaista ystävänpäivää sitten vietetään puolison kanssa omassa kodissa ilman suuria eleitä.
Hotellin hämyssä miehet hemmottelevat rakastajattariaan kalliilla koruilla, mutta seuraavana päivänä puolisot saavat tyytyä halpaan suklaaseen. Yli 60 % pettäjämiehistä kertoo laittavansa rakastajattariensa lahjaan rahaa 150–200 euroa tai jopa enemmän. Puolison lahjaan panostetaan vain 40–150 euron verran. Useampi kuin joka kolmas pettäjämies ostaa rakastajattarelleen timantti-, kulta- tai hopeakorun. Myös alusvaatteet ovat suosittu lahja. Omille vaimoille sen sijaan annetaan useimmiten kukkia tai suklaata.
Pettäjänaiset puolestaan paikkailevat suhdettaan aviomieheensä juuri rahalla. Lähes puolet naisista kertoo ostavansa puolisolleen elektroniikkaa tai muun kalliin lahjan, kuten kellon. Rakastajaa hemmotellaan pienimuotoisemmin sensuellilla lahjalla, kuten partavedellä.
Kävijäryntäys pettäjäsivustolla heti ystävänpäivän jälkeen

Pettäjämiesten ystävänpäivätaktiikalla voi olla vakavia seurauksia. AshleyMadison.comin kansainvälisissä kävijämäärissä näkyi nimittäin huima, lähes 440 prosentin kasvupiikki heti ystävänpäivän jälkeen. Suurin osa 15. helmikuuta rekisteröityneistä uusista jäsenistä oli varattuja naisia, jotka olivat pettyneet ystävänpäivään. Joko oma puoliso oli unohtanut koko päivän, tai muuten päivä oli tarjonnut vain pettymyksiä näille romantiikannälkäisille naisille. Varattujen naisten rekisteröitymisten määrä kasvoi uskomattomasti lähes kymmenkertaisesti (977 %).
Kuva: Pixabay