Voisi kuvitella, että omaa etuaan voimakkaimmin tavoittelevat alfamiehet ja naiset ovat niitä, jotka saavat myös eniten seksiä, mutta asia ei olekaan niin.

Itse asiassa kiltit ihmiset ”tulevat” viimeisenä, mutta vain siksi koska he varmistavat että heidän kumppaninsa saa ensin oman orgasminsa. Tutkimusten mukaan juuri tämän takia kiltit ja epäitsekkäät ihmiset saavat enemmän seksiä kuin vähemmän kiltit.

British Journal of Psychologyn tutkimukseen osallistui 192 naimatonta naista ja 105 naimatonta miestä. Tutkimuksessa kyseltiin luovuttavatko he verta, antavatko he rahaa hyväntekeväisyyteen, auttavatko he toisia ihmisiä kadun yli, jne. Naiset ja miehet myös vastasivat kysymyksiin seksuaalisesta historiastaan ja kävi ilmi, että epäitsekkyyden ja kumppanin tyydyttämisen välillä oli selvä korrelaatio.

Voi olla myös mahdollista, että ne jotka puhuvat seksielämästään avoimemmin, sanovat olevansa epäitsekkäitä. Tämän takia suoritettiin toinenkin tutkimus, johon osallistui 335 miestä ja naista. Uudessa tutkimuksessa selvitettiin seksuaalista historiaa ja tutkittiin sen vaikutuksia narsismiin. Tulokset olivat yhtäläisen selviä – epäitsekkäät ihmiset todellakin harrastavat enemmän seksiä kuin muut. Epäitsekkäillä miehillä ja naisilla oli ollut eniten seksikumppaneita viimeisen vuoden aikana ja täten todennäköisesti myös enemmän seksikumppaneita koko elämän aikana.

Lähde: Playboy

Kuva: Unsplash