Pettäminen ei katso sukupuolta, mutta miehet ja naiset päätyvät syrjähyppyihin eri syistä. Tämä artikkeli paljastaa, mitkä naisen piirteet kertovat hänen olevan pettäjätyyppiä.

Suurin osa miehistä ryhtyy sivusuhteisiin pelkän seksin vuoksi, kun taas naiset etsivät myös henkistä yhteyttä. Antropologi Helen Fisherin tutkimuksen mukaan naiset päätyvät pettämään ollessaan tyytymättömiä parisuhteeseensa, kun taas pettävistä miehistä 56 prosenttia sanoo olevansa onnellisesti naimisissa.

Naisten käytöstä tarkkailemalla voi kenties päätellä, onko hän pettäjä. Tässä viisi naistyyppiä, jotka saattavat päätyä tavallista herkemmin vieraiden vällyjen väliin.

1. Universumin keskipiste

Jotkut naiset odottavat puolisonsa täyttävän heidän jokaisen tarpeensa ja oikkunsa. Kun nainen pettyy odotuksissaan, hän saattaa uskoa olevansa oikeutettu etsimään haluilleen toteuttajaa muualta.

2. Neitsyt/huora-syndrooma

Nainen ei välttämättä uskalla pyytää sängyssä sitä, mitä todella haluaa, sillä hän pelkää puolison tuomitsevan hänen toiveensa. Siksi hän saattaa hakea tyydytystä parisuhteen ulkopuolelta.

3. Endorfiini-narkkari

Tämä naistyyppi kaipaa jatkuvasti jännitystä, jonka uuden kumppanin viettely saa aikaiseksi.

4. Haavoittuva ego

Pettävällä naisella saattaa myös olla heikko itsetunto, jota vahvistaakseeen hän hakee huomiota vierailta miehiltä. Tällöin nainen pönkittää egoaan tulemalla yhä uusien miesten viettelemäksi.

5. Hyvä tyyppi

Joskus nainen saattaa toivoa eroa, mutta ei halua näyttää pahikselta jättämällä kumppaninsa. Toisaalta nainen saattaa myös pelätä jäävänsä yksin ja etsii siksi miehelleen seuraajan jo etukäteen.

Pettämisen jälkeen

Yhdeksänkymmentä prosenttia pettäjistä pitää tekoaan oikeutettuna. Erityisesti puolisoaan pettävät naiset kokevat usein jäävänsä parisuhteessaan ilman tukea ja henkistä yhteyttä. Toisaalta nainen saattaa etsiä kostoa, jos hänen miehensä on aiemmin ollut petollinen. Syy pettämiseen voi löytyä myös kumppaneiden erilaisista odotuksista suhteelta.

Pettämisen paljastamiseksi on olemassa monia keinoja, kuten kehonkielen tarkkailu, mutta yksinkertaisin tapa on kysyä rakkaaltaan suoraan. Jos pari haluaa pysyä yhdessä syrjähypyn paljastuttua, petetyn osapuolen kannattaa kysyä itseltään, voiko hän luottaa siihen, ettei puoliso hairahdu uudelleen vieraan syliin.

Lähde: The Telegraph

Kuva: Unsplash