Pariskuntien petipuuhilla on tunnetusti paljon myönteisiä terveysvaikutuksia. Niiden on todettu muun muassa alentavan verenpainetta, parantavan unenlaatua ja vahvistavan vastustuskykyä. Seksi aiheuttaa kuitenkin myös terveysriskejä, joista kaikki eivät liity sukupuolitauteihin. Tässä kuusi vaivaa, joihin sänkyleikit saattavat johtaa.

1. Peniksen murtuma

Peniksessä ei ole luita, mutta se voi silti murtua. Näin saattaa käydä, jos penis taipuu äkillisesti aiheuttaen repeämän kudoksissa. Murtuma johtaa voimakkaaseen kipuun, turpoamiseen ja mustelmiin peniksessä. Miehen on hakeuduttava lääkäriin heti onnettomuuden satuttua. Usein leikkaus on tarpeen. Hoitamattomana murtuma voi johtaa erektio-ongelmiin ja epämuodostumiin.

2. Vaginan repeämät

Seksuaalisesti aktiivisista naisista suurin osa kokee jonkinasteisen vaginan repeämän ainakin kerran elämässään. Sukuelinten alueen haavat voivat tehdä seksistä epämukavaa, mutta ne ovat harvoin vakavia. Yleisin syy repeämiin on vaginan kuivuus. Paras apukeino on liukuvoide, mutta myöskään esileikkiä ei kannata unohtaa. Jos repeämät ovat suuria, eivät lakkaa vuotamasta tai tulehtuvat, hakeudu lääkärin hoitoon.

3. Virtsatietulehdus

Naiset saavat seksistä usein virtsatietulehduksen. Seksin aikana sukuelinten ja peräaukon alueiden bakteerit pääsevät naisen rakkoon aiheuttaen tulehduksen. Oireita ovat virtsaamistarpeen tiheneminen, virtsaamisen kivuliaisuus ja alaselän sekä vatsanalueen kivut. Tulehduksen estää parhaiten virtsaamalla sekä ennen seksiä että sen jälkeen.

4. Päänsärky

Joillekin seksi aiheuttaa päänsärkyä. Yleensä huoleen ei ole syytä, mutta joskus seksiä seuraava päänsärky voi olla oire terveysongelmista, kuten matalasta verenpaineesta tai aivokasvaimesta. Seksin aiheuttamaa päänsärkyä esiintyy sekä naisilla että miehillä.

5. Sydänkohtaus

Raju seksi voi jopa kolminkertaistaa sydänkohtausriskin aktia seuraavina tunteina etenkin, jos henkilö ei ole hyvässä kunnossa. Sydänkohtaukset petipuuhissa ovat kuitenkin erittäin harvinaisia. Sydänkohtauksesta voi olla kyse, jos koet voimakasta kipua, puristusta ja paineentunnetta rintakehässä. Oireisiin kuuluu myös hengästyminen sekä mahdollisesti väsymys ja pahoinvointi.

6. Aivoinfarkti

Seksi aiheuttaa harvoin aivoinfarktin, mutta riskiryhmään kuuluvien kannattaa olla varovaisia. Aivoinfarktin oireita ovat muun muassa puheen hankaloituminen, äkillinen päänsärky ja turtumisen tunne toisella puolella kehoa. Jos huomaat tällaisia oireita, soita välittömästi ambulanssi, sillä pikainen hoitoonpääsy on aivoinfarktin saanelle erittäin tärkeää.
Lähde: Everyday Health