Haluatko päästä treffeille deittisivuston kautta? On olemassa yksi tärkeä asia, joka joko auttaa tai haittaa onnistumistasi. Ei nimittäin ole yhdentekevää, millaisen kuvan valitset profiiliisi.
Digideittailun asiantuntija, tietokirjailija Mari Koistinen antaa uutuuskirjassaan vinkit hyvän profiilikuvan valitsemiseen. Digideiteilläkirja tarjoaa tietoa ja vertaistukea kaikille deittailun suossa tarpoville sekä niille, jotka vasta suunnittelevat lähtevänsä verkkoon kalaan. Koistinen antaa käytännönläheisiä vinkkejä muun muassa siihen, mitä omaan esittelytekstiin kannattaa kirjoittaa, miten nettikeskustelua tulisi ylläpitää ja mistä varsinaisilla treffeillä olisi hyvä puhua.
Alle on koottu Koistisen vinkit hyvän profiilikuvan valitsemiseksi.

Panosta kuvaan

Jos sinulla ei ole hyviä, tuoreita kuvia itsestäsi, älä ota digideittisovellusta vielä käyttöön. Hoida ensin kuvat kuntoon. Valitse pääkuvaksi otos, jossa kasvosi näkyvät selkeästi. Lataa itsestäsi pääkuvan lisäksi muita kuvia, jotka kertovat jotain olemuksestasi ja harrastuksistasi. Pyri siihen, että kuvissa olisi erilaisia ilmeitä ja kuvakulmia.
– Minun kuvissani on ollut mukana esimerkiksi pyöräilyä, lukemista, kissa tai vadelmien keräilyä. Jossain kuvassa saatan olla lempimekossani kaupungilla, toisessa huppari päällä metsikössä, Koistinen kommentoi.

Enemmän on enemmän

Tilastojen mukaan pelkän yhden kuvan jakaneet saavat selvästi vähemmän matcheja kuin useamman kuvan laittaneet. Eräässä tutkimuksessa kuvien lisäys yhdestä kolmeen kasvatti osumia kymmeniä prosentteja. Erityisen suuri vaikutus oli miesten kuvien määrällä.

Paljasta sopivasti

Älä peitä osaa itsestäsi aurinkolaseilla, laskettelukypärällä tai isolla hatulla. Tinderin mukaan aurinkolasit vähentävät oikealle pyyhkäisyjä 15 % ja hattu 12 %.

Hymyile

Tinderin tilastojen mukaan hymy lisää oikealle pyyhkäisyjä 14 %. Pidä tämä mielessä, jos meinaat ladata pääkuvaksi “mysteerisen” otoksen, jossa katsot ilme vakavana kauas kaukaisuuteen!

Harkitse kuvakulmaa

Tinderin mukaan melko lailla suoraan edestä otetut kuvat pyyhkäistään oikealle 20 % todennäköisemmin kuin sivusta tai takaapäin otetut. Kuvaa ei kannata ottaa myöskään liian läheltä – kukaan ei halua nähdä nenän ihohuokosia vielä tässä vaiheessa.

Älä pyri miellyttämään kaikkia

Mallimainen ulkoasu ei välttämättä edistä digideittailua. OkCupidin analyysien mukaan nainen, jonka ulkonäkö aiheutti miehissä vaihtelevia mielipiteitä, pärjäsi paremmin kuin sellainen, joka oli yleisesti miesten silmiin nätti. Jos osa miehistä piti esimerkiksi tatuoitua naista rumana, oli olemassa joukko miehiä, joiden silmissä nainen oli hyvin vetovoimainen. He lähettivät naiselle runsaasti viestejä.

Ota lemmikki mukaan kuvaan

Deittipalvelu Match.comista tehdyssä tutkimuksessa 35 % naisista ja 26 % miehistä sanoi kiinnostuneensa jostain profiilista enemmän siksi, että toisella oli lemmikki.

Vältä näitä:
 • Epätarkka ja suttuinen kuva
 • Vuosia vanha otos
 • Aurinkolasit, hattu tai vastaava
 • Pullisteleva saliselfie ilman paitaa
 • Kuva alusvaatteissa
 • Lapset kuvassa tunnistettavina
 • Hääkuva tai muu kuva entisestä kumppanista
 • Monta samanlaista kuvaa
 • Kaikki kuvat selfieitä
 • Maisemakuva
 • Kuva autosta tai muusta omaisuudestasi

STT
Kuva: Pixabay