Torstaina 14.2. vietetään kansainvälistä ystävänpäivää.

Varsinkin englanninkielisissä maissa Valentine’s Day on päivä, jolloin pariskunnat tai sellaiseksi haluavat tekevät jotain erityisen romanttista. Kansainvälisestä tavasta poiketen suomalainen ystävänpäivä on yleisemmin ystävien muistamisen juhlapäivä, mutta romanttisuuttakin on toki mukana.

Nettimatkatoimisto ebookers tutki suomalaisten käyttäytymistä ystävänpäivänä.

Ystävänpäivän aktiviteeteista suosituimmaksi osoittautui postikortin lähettäminen. Yli puolet suomalaisista ilmoittaa lähettäneensä postikortin rakkailleen ystävänpäivänä. Lahjan rakaalle ostaa hieman yli kolmannes. Noin kuusi prosenttia ebookersin kyselytutkimukseen osallistuneista kertoi kosineensa tai tulleensa kosituksi matkalla.

Ystävänpäivän suosituimmat aktiviteetit:

1. Postikortin lähettäminen
2. Lahjan hankkiminen
3. Yllättävän tapahtuman tai aktiviteetin järjestäminen
4. Ravintolassa syöminen
5. Kukkien ostaminen

Lento- ja hotellivarausten perusteella ystävänpäivä näyttäytyy suomalaisille juhlana, jolloin matkaillaan ensisijaisesti kotimaassa. Kun tarkastellaan suomalaisten ystävänpäiväksi ebookersilla tekemiä lento- ja hotellivarauksia, suosituin matkakohde on Helsinki ja eri maiden välistä vertailua johtaa niin ikään Suomi. Suosittuja kotimaisia matkakohteita ovat ystävänpäivänä myös Oulu, Lahti, Tampere ja Kuopio. Suomen jälkeen eniten matkoja on ystävänpäiväksi varattu Saksaan, Ruotsiin, Isoon-Britanniaan ja Tšekkeihin.

Ystävänpäivän suosituimmat matkakohteet:

1. Helsinki
2. Berliini
3. Lontoo
4. Oulu
5. Praha
6. Lahti
7. Pietari
8. Vantaa
9. Tampere
10. Tukholma

Lähde: ebookers

Kuva: Pixabay