Seksin harrastamisesta saa monia etuja, joihin kuuluvat myös positiiviset vaikutukset ulkonäköön.

Seksin jälkeen olo on autuas, mutta tiesitkö, että sillä on myös vaikutuksia ulkonäköön.

Cosmopolitanin mukaan seksin jälkihehku näkyy kasvoilta, se saa ihon hohtamaan ja se jopa rinnat suuremmiksi sekä huulet täyteläisemmiksi.

Seksin jälkihehku voi kestää jopa 48 tuntia. Tässä top 5 kauneusvaikutukset, joita seksi saa aikaan naiselle.

1. Suuremmat rinnat

Seksi saa nännit törröttämään ja nännipiha tulee näkyvämmäksi. Seksin ansiosta myös rintojen kudokset voivat turvota, jolloin rinnat näyttävät suuremmilta.

2. Heleänä hohtava iho

Seksin aikana vapautuu endorfiineja, joilla on tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia iholle. Se myös edistää estrogeeniryöppyä, mikä korostaa ihon elastisuutta ja kollageenin tuotantoa. Toisin sanoen: vähemmän ryppyjä, enemmän hehkua!

3. Täyteläisemmät huulet

Piikki verenvirtauksessa vaikuttaa myös suuhun ja saa huulesi näyttämään täyteläisemmiltä.

4. Kirkkaat silmät

Oksitosiini on hyvän olon hormoni ja seksin aikana sitä purkautuu runsaasti. Oksitosiinin ansiosta seksin jälkeinen olo on ihanan seesteinen, mikä puolestaan saa silmät kirkkaiksi ja valppaiksi päivänvalossa.

5. Punoittavat posket

Seksi saa sydämen sykkimään nopeammin, jolloin verenkierto kiihtyy ja verisuonet laajenevat kauttaallaan kehossa. Tämän ansiosta poskillesi tulee luontaista punoitusta.

Yllä mainitut ovat yleisimpiä jälkihehkun vaikutuksia, mutta koska ihmiset ovat yksilöitä, jokaisella voi olla myös omia uniikkeja kokemuksia. Cosmopolitan listasi muutamia esimerkkiä naisten kokemuksista seksin jälkeen.

”Seksin jälkeisenä aamuna tunnen olevani niin hoikka ja tiukassa kunnossa. En tiedä, johtuuko se illan treenistä, mutta se vain saa minut tuntemaan kuin olisin elämäni parhaassa kunnossa ja kroppani pystyisi mihin tahansa.” – Michelle, 24.

”Hiukseni ovat aina niin paljon tuuheammat seksin jälkeen – se on samanlainen vaikutus kuin kuivashampoolla, mutta ilman tuotteita. Ja sitten se pysyy sellaisena, pörröisenä ja nättinä – varsinkin aamuseksin jälkeen! Olin ennen huolissani, että kaikki se hankaus ja liike saisi hiukseni kähertymään, mutta sillä on yleensä vastakkainen vaikutus.” – Jen, 24.

”Jokin panohommissa saa sinut paremmalle tuulelle. Olen seuraavana aamuna energisempi ja tunnen oloni aivan mahtavaksi! Jotkut ystäväni jopa sanovat, että kirjaimellisesti hehkun hyvän yön jälkeen!” – Holly, 24.

”En tiedä kuvittelenko vain, mutta kasvoni tuntuvat niin sileältä jälkeenpäin. Huomaan sen kun pesen kasvojani ja ne tuntuvat huomattavasti sileämmältä kuin normaalisti. Se on ällistyttävää!” – Elisa, 24.

”Ihoni on sellainen, että punastun helposti, mutta heti seksin jälkeen saan poskipunamaisen vaikutuksen käyttämättä mitään tuotteita. Se on samanlainen hehku, jonka yleensä saan käytettyäni C-vitamiiniseerumia, ja se kestää pitkään.” – Jen, 24.

Lähde: Cosmopolitan

Kuva: Pixabay