Miehet nukahtavat tutkijoiden mukaan seksin jälkeen automaattisesti, koska heidän aivonsa on ohjelmoitu sammumaan, kertoo The Telegraph.
Ranskalaistutkijat ottivat kuvia miesten aivoista seksin aikana ja sen jälkeen selvittääkseen, mitä muutoksia heidän psyykkisessä aktiivisuudessaan tapahtuu. He havaitsivat, että tietoisia ajatuksia hallitseva aivokuori sammui orgasmin aikana.
Tämän jälkeen kaksi muuta aivojen aluetta käski aivojen muita osia poistamaan kaikki seksuaaliset halut vapauttamalla unta edesauttavia kemikaaleja, kuten serotoniinia ja opioideja. Tutkimuksessa mukana olleen Serge Stolérunin mukaan tulokset antavat tärkeitä vihjeitä siitä, mitä aivoissa tapahtuu orgasmin aikana.
Löydös saattaa antaa miehille tervetulleen syyn nukahtaa seksin jälkeen, mutta heidän kumppaninsa tuskin tästä iloitsevat, koska naiset eivät koe tätä samaa vaikutusta.
– Kun miehet saavat orgasmin, he yleensä kokevat hetken, jolloin he eivät voi kiihottua. Naisille tällaista hetkeä ei kuitenkaan tapahdu, ja siksi he saattavat kaivata lisää, vaikka heidän kumppaninsa tahtoisi vain levätä, Stoléru selittää.
Lähde: The Telegraph
Kuva: Pixabay