Hotellihuoneita varataan salanimillä, kun halutaan olla rauhassa ja toimia anonyymisti. Syynä tällöin on usein salasuhde ja uskottomuus kumppania kohtaan. Pettämissivusto Victoria Milan kysyi suomalaisilta jäseniltään, mitä Etelä-Suomen hotelleja pettäjät suosivat ja millä perusteilla.
Tutkimuksessa selvisi Omenahotellin olevan parhain paikka pettämiselle. Victoria Milanin Suomen maajohtajana toimiva Susanna Ingerttilä näkee taustalla kyseisen hotelliketjun edulliset hinnat, jotka ovat kaikkien ulottuvilla monissa kaupungeissa. Pettäjät itse kokevat Omenahotellin parhaaksi siitä syystä, että paikalla ei ole henkilökuntaa vaan asiointi hoituu nettivarauksella ja ovikoodilla, joka mahdollistaa täysin anonyymina toimimisen. Toiseksi suosituimmaksi hotelliksi nousi Sokos Hotelli Vantaa. ”Isot pojat ovat kertoneet hurjista seikkailuista Sokos Hotelli Vantaassa. Erilaiset ravintolat samassa tilassa hotellin yhteydessä mahdollistavat myös erityyppisten ihmisten tapaamisen”, toteaa Ingerttilä hotellin korkeasta sijoituksesta.
Kolmanneksi sijoittui Hotelli Vaakuna, johon pettäjien mukaan on helppo livahtaa sisälle vilkkaasta sijainnista huolimatta. Mahdollisesti toisesta kaupungista tulevan salarakkaan ei myöskään tarvitse kävellä 100 metriä pidemmälle Helsingin rautatieasemalta, jolloin voimat säästyvät olennaisimpaan. Niin ikään Helsingin keskustassa sijaitseva Marski -hotelli ansaitsee neljännen tilansa keskeisen paikkansa lisäksi hyvällä baarilla, jossa pettäjät kertovat mielellään aloittavansa iltansa lasillisella jääkylmää samppanjaa tunnelman lämmetessä. Viidenneksi listalla sijoittui Continental hotelli, jonka korkeaa sijoitusta pettäjät perustelivat puolestaan hieman syrjäisemmällä sijainnilla. Hotelli tarjoaa heidän mukaansa huomaamattoman sisäänkäynnin, jolloin tuttuihin törmäämisen ja kiinnijäämisen riski pienenee huomattavasti.
Tutkimus tehtiin syyskuussa ja vastanneissa oli sekä miehiä että naisia.
PETTÄJIEN SUOSIMAT HOTELLIT TOP-5
1. Omenahotelli
2. Sokos Hotelli Vantaa
3. Hotelli Vaakuna
4. Marski hotelli
5. Continental hotelli