Käsien iho on kovalla koetuksella siivouksessa ja muissa kotitöissä, jolloin kädet joutuvat kosketuksiin veden, lian, puhdistusaineiden, vahvojen kemikaalien, kuuman ja kylmän kanssa. Käsineiden tärkein tehtävä on suojata käsiä näiltä rasituksilta. Onkin tärkeää valita käsineet, jotka ovat paitsi mukavat käyttää, myös tiiviit ja kestävät. Siksi Vileda® panostaa jatkuvaan tuotekehitystyöhön sekä käsineiden käyttömukavuuden että niiden suojaavuuden parantamiseksi.
Monet kärsivät kuivista ja halkeilevista käsistä varsinkin talviaikaan. Siivouksessa ja erilaisissa kotitaloustöissä kädet joutuvat kosketuksiin kosteuden ja vahvojen kemikaalien kanssa, mikä pahentaa ongelmaa, ja voi aiheuttaa ihoon haavoja ja muita vaurioita. Tällainen rasitus kuivattaa ihoa, saa sen halkeilemaan ja avaa näin ihoon väylän mm. bakteereille. Halkeamat voivat myös olla niin pieniä, että niitä ei paljain silmin edes erota. Vahvat kotitalouskemikaalit voivat aiheuttaa iholle myös vakavampia vaurioita. Siksi on viisasta suojata kädet, sormet ja kynnet hyvillä käsineillä aina kun siihen on pieninkin tarve. Suojaus on tärkeää ainakin siivotessa, astioita pestessä, vahvojen kemikaalien kanssa työskennellessä, hiuksia värjätessä, kukkamultia vaihtaessa, maalatessa, pihatöissä tai voimakkaasti tuoksuvia tai värjääviä ruokia, kuten sipulia, kalaa tai punajuurta, käsitellessä sekä silloin, kun halutaan käsitellä ruokaa erityistä hygieniaa noudattaen.
Hyvä käsine suojaa, mutta ei vie tuntoherkkyyttä
Siivouksessa ja kotitöissä tarvitaan sorminäppäryyttä, mutta monet kokevat, että perinteisiä ja jäykkiä kotitalouskäsineitä käytettäessä tuntoherkkyys häviää sormista ja ote lipsuu. Käsineet koetaan hankaliksi ja epämiellyttäviksi käyttää, niiden käteen saaminen on vaikeaa ja kädessä ne tuntuvat epämukavilta ja istuvat huonosti. Lisäksi kädet tuntuvat hikisiltä käsineissä ja haisevat usein kumille käytön jälkeen. Käyttökokemus on usein yksinkertaisesti huono, jos käsineet valitaan kaupan hyllystä pelkän hinnan perusteella, eikä kiinnitetä huomiota niiden ominaisuuksiin, laatuun ja käyttötarkoituksiin.
Käsineiden tulee ensisijaisesti suojata käsiä, joten Vileda® panostaa jatkuvaan tuotekehitystyöhön sekä käsineiden käyttömukavuuden että niiden suojaavuuden parantamiseksi. Siksi Viledan käsineet ovat erilaisia kuin perinteiset peruskäsineet; ne ovat tuntoherkät, joustavat ja istuvat hyvin käteen. Ne ovat myös turvalliset käyttää, sillä erittäin tiiviin ja kestävän materiaalin ansiosta ne kestävät paremmin pistoja ja repimistä. Käyttöturvallisuutta tuo myös parannettu pito, joten tavarat eivät lipsu käsissä kosteissakaan olosuhteissa. Viledan käsineet on myös helppo pukea ylle käsineiden viimeistelyn, ja etenkin patentoidun vaahtovuorauksen ansiosta.
Turvalliset materiaalit ja innovaatiot pienentävät herkistymisen riskiä
Monien markkinoilta löytyvien käsineiden materiaaleissa ja valmistusprosesseissa on tehty kompromisseja käyttämällä muun muassa edullisia kiihdytinaineita ja korvaamalla lateksin osuutta kemiallisilla yhdisteillä, jolloin niiden tuoma suojaus, käyttöturvallisuus ja -mukavuus ovat kyseenalaista ja käyttö voi pahimmillaan jopa vahingoittaa käsiä entisestään. Viledan laadukkailla käsineillä suojaat kätesi turvallisesti, mutta säilytät silti käyttömukavuuden kannalta tärkeän tuntoherkkyyden käsissä ja sormissa.
Viledan kumikäsineissä käytetään vain 100 % lateksia ja ihoystävällisiä vulkanisoinnin kiihdytinaineita. Viledan käsineissä ei ole lainkaan tiuraamia, joka aiheuttaa monille ihmisille allergisia reaktioita, eikä halpoja ja pahamaineisia ftalaatteja sisältäviä PVC-yhdisteitä, jotka ovat perusraaka-aine markkinoilta löytyvissä vinyylikäsineissä. Allergisten reaktioiden sekä ihon herkistymisen riskiä pienennetään käsineiden valmistusprosessin useilla ja pitkillä huuhteluilla ja käsineiden sisäpuolen kloorauksella. Viledan käsineitä ei myöskään puuteroida, toisin kuin monia markkinoilta löytyviä kertakäyttökäsineitä. Puuterointi saattaa edistää ihoärsytystä ja se kulkeutuu helposti käsien kautta myös elintarvikkeisiin ja hengitysilman kautta jopa keuhkoihin asti.
Osassa Viledan käsineitä on Viledan patentoima ainutlaatuinen vaahtovuoraus, joka sitoo käsien hikoilussa syntyvän kosteuden pitäen käsineet mukavan kuivina pitkänkin käytön ajan. Vaahtovuoraus eristää tehokkaasti myös kylmää ja kuumaa, joten vaahtovuorattu käsine sopii erinomaisesti esim. kuumalla vedellä tiskaamiseen. Lisäksi vaahtovuoratut käsineet ovat sisältä pehmeät ja miellyttävät ja ne on helppo pukea ylle.
Pienennä riskiä vahingoille käyttämällä käsineitä oikein
Käsien suojauksessa tärkeää on myös oikeaoppinen käsineiden käyttö ja huolto. Monet eivät tiedä, että käsineiden varret tulisi kääntää ulospäin ennen käyttöä, jotta vältetään nesteiden ja kemikaalien valuminen käsineen sisään ja vahingoittamaan ihoa. Käytön jälkeen käsineet on myös tärkeä huuhdella, jotta ne pysyvät kunnossa ja turvallisina käyttää. Kätevimmin käsineet voi huuhdella pitämällä ne kädessä käytön jälkeen ja valuttamalla niiden päälle vettä hanasta. Riisu tämän jälkeen käsine, ja pese se myös sisäpuolelta. Käsineet tulee kuivattaa ilmavasti nurinpäin esim. ripustamalla käsine narulle pyykkipojalla. Säilytä käsine huoneenlämmössä ja suoralta auringonvalolta suojattuna. Kuiviin käsiin tulee laittaa kosteusvoidetta vasta käsineiden käytön jälkeen. Käsineitä tulisi myös käyttää vain silloin, kun niille on tarvetta.
Viledan valikoimasta löytyy käsineet erilaisiin töihin ja erilaisille käsille
Erilaisiin kotitaloustöihin ja erilaisiin käsiin sopivat erilaiset käsineet: Vahvoja kemikaaleja tulee käsitellä kemikaaleja kestävillä käsineillä, ruoanlaitossa tulee käyttää ruoan käsittelyyn sopivia käsineitä, herkälle tai allergiselle iholle sopivat tietynlaiset käsineet ja likaisiin töihin saattaa hygieniasyistä olla järkevä käyttää kertakäyttökäsineitä. Viledan laajasta käsinevalikoimista löytyy käsineet erilaisiin tarpeisiin.
Toukokuussa markkinoille tuleva uutuuskäsine Vileda® Protector on tarkoitettu vaativiin kotitaloustöihin. Kaksinkertaisen luonnonkumikerroksen ja neopreenipäällysteen ansiosta se kestää kovempaakin käsittelyä ja suojaa hyvin voimakkaita kemikaaleja sekä karheita ja teräviä pintoja vastaan. Neopreeniä käytetään kestävyytensä ansiosta muun muassa sukelluspuvuissa. Vileda® Protector -käsineissä on myös vakaa ja lipsumaton ote pintakäsittelyn ansiosta. Siinä on myös Viledan patentoima vaahtovuoraus, joka vähentää hikoilun tunnetta käsissä, eristää kuumaa ja kylmää sekä tekee käsineistä pehmeät ja helposti käteen laitettavat. Käsine sopii esim. siivoukseen, maalaustöihin, grillin puhdistukseen, auton pesemiseen ja pihatöihin.
Vileda® Comfort & Care on laadukas 100 % luonnonkumikäsine, jossa kädet pysyvät raikkaina pitkänkin käyttöajan jälkeen, koska niissä on kamomillaa ja kosteusvoidetta sisältävä vaahtovuoraus. Erikoiskäsittelyn ansiosta niissä on miellyttävän raikas, mieto tuoksu, joka estää kumin hajun tarttumisen käsiin. Patentoitu vaahtovuoraus vähentää myös hikoilun tunnetta käsissä, eristää kuumaa ja kylmää, tekee käsineistä pehmeät ja helposti käteen laitettavat. Käsine sopii esim. siivoukseen, WC:n puhdistukseen, hiusten värjäykseen ja puutarhan hoitoon.
Vileda® Super Grip -käsineessä on erinomainen pito erityisen pintakuvioinnin sekä pinnan vahakäsittelyn ansiosta. Myös tässä käsineessä on patentoitu vaahtovuoraus, joka vähentää hikoilun tunnetta, eristää kuumaa ja kylmää, tekee käsineistä pehmeät ja helposti käteen laitettavat. Käsine sopii ennen kaikkea runsaan veden kanssa työskentelyyn ja kosteaan siivoukseen, kuten WC:n ja kylpyhuoneen puhdistukseen.
Vileda® Dermo Plus -nitriilikäsine sopii erityisesti herkkäihoisille ja lateksiallergikoille. Käsine on valmistettu 100 % nitriilistä ja on dermatologisesti testattu. Käsineen sisäpinnassa on puuvillavuoraus ja se suojaa erinomaisesti valkaisuaineilta ja muilta kotitalouskemikaaleilta. Käsine sopii esim. siivoukseen, WC:n puhdistukseen, maalaustöihin, hiusten värjäykseen, puutarhan hoitoon ja ruoan valmistukseen.
Vileda® Style -käsine on miellyttävän tuntuinen ja edullinen peruskäsine kaikkeen kotitaloustyöhön. 100 % luonnonkumista valmistettu käsine on erittäin ohut ja erinomainen valinta etenkin tuntoherkkyyttä vaativiin töihin. Nuorekas ja raikas pinkki väritys tuo piristystä arkiseenkin aherrukseen. Käsine sopii esim. siivoukseen, tiskaamiseen, WC:n puhdistukseen ja hiusten värjäykseen.
Toukokuussa markkinoille tulevat Vileda® Multi Sensitive -kertakäyttökäsineet on valmistettu 100 % nitriilistä, joten ne soveltuvat erinomaisesti ruoanvalmistukseen. Ohuet käsineet tuovat hyvän tuntuman eikä nitriilistä pääse erittymään kemikaalijäämiä rasvaiseenkaan ruoka-aineeseen. Käsineiden liila väritys lisää turvallisuutta, kun ruoan ja terävien veitsien käsittelyssä mahdollisesti irtoavat käsineen palat erottuvat selkeästi ruoan joukosta. Elintarvikevirasto suosittelee nimenomaan värillisten nitriilikäsineiden käyttöä elintarvikkeiden käsittelyn yhteydessä. Käsineet on saatavilla taloudellisessa 40 kappaleen pakkauksessa
Vileda® Multi -kertakäyttökäsineet on valmistettu 100 % luonnonkumista. Ne ovat ohuet, joustavat ja soveltuvat erinomaisesti tuntoherkkyyttä ja hygieniaa vaativaan käyttöön. Tiiviisti käteen istuvat lateksikäsineet ovat kätevät etenkin kodin likaisissa töissä, kuten viemärikaivon puhdistamisessa, pesualtaan tukoksen poistamisessa, hiusten värjäyksessä tai kukkamultien vaihdossa, mutta soveltuvat hyvin myös tarkkuutta ja sorminäppäryyttä vaativiin tehtäviin kuten posliini- ja mosaiikkitöihin. Kertakäyttökäsineitä ei tarvitse käytön jälkeen puhdistaa, vaan ne voi heittää energiajätteeseen. Vileda® Multi kertakäyttökäsineet ovat puuteroimattomia ja niitä on saatavissa 10, 40 ja 100 kappaleen pakkauksissa.
Viledan valikoimista löytyy myös erittäin edulliset Vileda® Basic -muovikäsineet, jotka on tarkoitettu lyhytaikaiseen suojaamiseen. Käsineet ovat valmistettu muovista, joten ne eivät sisällä PVC:tä ja soveltuvat erinomaisesti myös lateksiallergikolle. Yksi koko, joka sopii kumpaankin käteen. Soveltuu kaikkiin kodin sotkuisiin ja hygieniaa vaativiin askareisiin kuten viemärin ja WC:n puhdistuksiin, pyörän ja auton pyörien ilmaamisiin ja käsittelyihin, lyhytkestoisiin maalaustöihin tai kotitalouskemikaalien käsittelyihin. Taloudellinen 100 kpl pakkaus.
Viledan käsineitä on saatavilla hyvin varustelluissa myymälöissä. Suositusvähittäishinnat ovat Protector 2,69 €, Comfort & Care 2,90 €, SuperGrip 1,99 €, DermoPlus nitriilikäsine 3,50 €, Style 1,50 €, MultiSensitive 40kpl 6,99 €, Multi 10kpl 2,70 €, Multi 40kpl 6,40 €, Multi 100kpl 10,90 € ja Basic 100kpl 3,50 €