Tämä nainen ahmii pikaruokaa eikä treenaa – asiantuntijat paljastavat hänen hoikkuutensa salaisuuden

Lontoolainen Anne-Marie Martin syö pikaruokaa useita kertoja viikossa, mutta pysyy kadehdittavan hoikkana. Martin kertoo ruokailutottumustensa olevan muutenkin suorastaan häpeällisen huonot, ja nauttivansa esimerkiksi juustoista ja raskaista kastikkeista.
Martinilla on tanssistudio, jossa hän pitää tanssitunteja lapsille. Hänen kollegansakin ovat huomanneet hänen ruokailutottumuksensa.
– Hän syö roskaa. Onnekas lehmä, eräs heistä vitsaili.
Ruokailutavoistaan huolimatta kahden lapsen äiti Martin painaa noin 57 kiloa ja käyttää vaatekokoa 36. Hän ei myöskään urheile erityisen paljon, ja hänen ystävänsä todistaa, että hän ottaisi taksin vaikka vessaan, jos voisi.
Brittiläinen dokumenttiohjelma pyrki selvittämään tiedemiesten avulla, miten Martin voi pysyä hoikkana. Hänen elämäänsä seurattiin viiden päivän ajan ja hänen läheisiltään kysyttiin hänen ruokailutavoistaan. Ravintoekspertit analysoivat hänen jokaisen suupalansa.
Martinia seurattiin myös hänen nukkuessaan ja häneltä otettiin ulostenäyte. Hän suostui tarkkailun kohteeksi, sillä halusi tietää, miksi pysyi niin hoikkana, vaikka hänen ystävänsä kamppailivat painonsa kanssa.
– Yleinen tuntemukseni oli, että söin paljon enemmän kuin he. Olen aina voinut syödä mitä vain lihomatta samaan aikaan, kun he käyvät Painonvartijoissa ja kamppailevat painonsa kanssa. Onko minulla vain todella nopea aineenvaihdunta? Onko se perintötekijöissäni? Vai taustassani? Martin pohti.
Martinin lisäksi dokumentissa seurattiin it-alalla työskentelevää Yemi Williamsia, 37, joka saattaa syödä ystäviensä todistuksen mukaan toistenkin ruoat tilaisuuden tullen. Mies voi syödä jälkiruoksi paketillisen keksejä ja pysyy silti hoikkana.
Testit paljastivat, että sekä Martinilla että Williamsilla oli aivan normaali aineenvaihdunta. Kahden päivän tarkkailun jälkeen tutkijat huomasivat, että kumpikaan heistä ei syönyt välipaloja aterioiden välillä. Ruoka-aikaan he näyttivät syövän usean henkilön edestä, mutta eivät napsineet sipsejä tai suklaata päivän aikana eivätkä illalla television ääressä.
Martin ei myöskään syö myöhään illalla eikä juuri koskaan nauti sokerisia herkkuja, sillä omien sanojensa mukaan hänellä ei ole sokerihammasta. Dokumentissa selviää, että vaikka molemmat koehenkilöt syövät runsaasti ruoka-aikoina, heistä kumpikaan ei ole tunnesyöjä. Kumpikaan ei myöskään juo paljon alkoholia.
Ravitsemusterapeutti Amanda Ursell totesi, että syötyään yhtenä päivänä tavallista suuremman aterian, Martin ja Williams söivät seuraavana päivänä alitajuisesti vähemmän, minkä vuoksi heidän energiansaantinsa pysyi tasapainossa.
– Heidän salaisuutensa on se, että vaikka he vaikuttavat syövän liikaa, heidän ruokavalionsa on paremmassa tasapainossa kuin luulisi. Heillä on sisäänrakennettu systeemi, jolla he kontrolloivat kaloriensaantiaan, Ursell jatkoi.
Sekä Martinin että Williamsin todettiin myös liikkuvan luultua enemmän. Myös tehdessään toimistotöitä Martin on suurimman osan ajasta liikkeellä, mikä polttaa energiaa.
– Olen kauhea liikehtijä, enkä koskaan ennen tiennyt sitä, Martin nauroi.
Molemmat koehenkilöt myös nukkuivat hyvin, ja heidän ulostenäytteensä paljastivat molemmilla olevan tavallista suuremmat määrät ”hyviä bakteereja”, jotka vaikuttavat myös painoon.
Dokumentin mukaan hoikkana pysymisen salaisuus näyttää olevan oikeanlainen mielentila.
– Meillä on paljon opittavaa näiltä kahdelta, erityisesti se seikka, että he näyttävät suhtautuvan ruokaan ilman minkäänlaista syyllisyyden tunnetta, Ursell päätteli.


Lähde: DailyMail
Kuvat: Facebook / Anne-Marie Martin


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.