Tämä yleinen lääke voi estää lihaskasvun

Salitreeni on loistava keino kasvattaa lihaksia ja muokata kehoa. Varo kuitenkin, ettei kehityksesi tyssää lääkkeiden käyttöön. Uuden tutkimuksen mukaan yksi lähes jokaisesta suomalaisestakin lääkekaapista löytyvä lääke voi nimittäin hidastaa lihaskasvua huomattavasti.
Ruotsalaistutkijat saivat selville, että säännöllinen tulehduskipulääkkeiden käyttö on haitaksi lihasten kasvulle. Tulehduskipulääkkeisiin kuuluvat esimerkiksi ibuprofeenivalmisteet, kuten burana.
Tutkimuksessa selvitettiin ibuprofeenin vaikutuksia luurankolihaksiin nuorilla, terveillä aikuisilla, jotka harrastivat säännöllistä lihastreeniä. Osallistujat olivat iältään 18-35-vuotiaita, ja heidät jaettiin sattumanvaraisesti kahteen ryhmään.
Toinen ryhmä otti 1200 milligrammaa ibuprofeenia päivässä. Toiset puolestaan ottivat 75 milligramman annoksen aspiriinia päivässä. Koe kesti kahdeksan viikkoa.
Samalla osallistujat tekivät kaksi tai kolme kertaa viikossa lihastreeniä, joka oli suunnattu erityisesti jaloille.
Kahdeksan viikon kuluttua tutkijat mittasivat muun muassa osallistujien lihaskasvua, lihasvoimaa ja tulehdusta estäviä merkkejä lihaksissa. Aspiriinia ottaneilla lihaskasvu oli kaksinkertainen verrattuna ibuprofeenia ottaneisiin. Tutkijat totesivat, että ibuprofeenia ottaneilla kärsi myös lihasvoima, mutta ei yhtä paljon kuin lihaskasvu.
– Tulokset ovat erittäin mielenkiintoisia, sillä tulehduskipulääkkeiden käyttö on niin yleistä ympäri maailmaa, ja etenkin ammattiurheilijoiden ja harrastusurheilijoiden keskuudessa, totesi tutkija Tommy Lundberg.
Lähde: Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.