Tarkasta nämä asiat ennen kuin ostat käytetyn auton!

Jos tuntuu siltä, että perheessä kuluu liikaa rahaa julkiseen liikenteeseen ja vaikkapa takseihin, voi olla kannattavaa ostaa edullinen käytetty auto.
Koska käytetyn auton ostaminen voi olla haasteellinen ja aikaa vievä tehtävä ihmiselle, joka ei tiedä paljon autoista, alta löytyy tärkeitä vinkkejä käytetyn auton ostoon!
Punnitse vaihtoehtoja
Kuten yllä on mainittu, julkiseen liikenteeseen ja vaikkapa takseihin voi kuukaudessa kulua suuriakin summia varsinkin laajalle alueelle levittäytyneissä kaupungeissa. Kannattaa siis pohtia tarkkaan, olisiko käytetty auto edullisempi tai käytännöllisempi vaihtoehto liikkumiseen.
Hinnan tarkastaminen
Kannattaa käyttää aikaa autojen vertailemiseen ja katsoa kuinka paljon samanlainen auto maksaa autoliikkeessä ja netissä. Kannattaa myös vertailla automerkkien eri malleja ja paljonko autolla on ajettu ikäänsä nähden.
Autoliikkeestä vai yksityiseltä?
Jos ostat yksityiseltä, varmista että auto todella on hyvässä kunnossa. Autoliikkeissä hinnat ovat yleensä suurempia, mutta niiden autot ovat ainakin pääasiassa hyvin huollettuja.
Koeajo
Tämän varmasti kaikki tietävät. Autoa on yksinkertaisesti pakko koeajaa ennen lopullista ostopäätöstä. Pidä koeajon aikana radio pois päältä, jotta voit kuunnella, kuuluuko autosta tai moottorista erikoisia ääniä. Testaa myös kaikkien hallintalaiteidne toimivuus.

Korin tarkastaminen
Käytetyssä autossa voi ja saakin olla pieniä lommoja, mutta kannattaa tarkistaa perusteellisesti, että mitään suurempaa huolenaihetta, kuten syvää ruostetta, ei ole näkyvissä.
Tarkista vuotaako auto mistään
Kun olet koeajamassa autoa, voit testata vuotaako auto. Aja auto puhtaalle alueelle ja anna sen käydä 45-60 sekuntia. Siirrä tämän jälkeen auto ja katso näkyykö maassa mitään märkää. Jos näkyy, voit kohteliaasti ilmoittaa tästä myyjälle.
Tarkista auton tiedot tarkkaan
Tämänkin varmasti monet tietävät. Kannattaa silti olla huolellinen, kun tarkistaa auton tietoja ennen lopullista ostopäätöstä. Onko autolla kolaroitu, miten sitä on huollettu ja onko myyjällä oikeus myydä auto.
Valitse järkevästi
Vaikka kävisit kaikki ylläolevat kohdat tarkasti läpi, käytetyissä autoissa saatta silti olla pieniä vikoja, joita ei vain millään huomaa autoa ostaessa. Valitse siis järkevästi, jotta voit seisoa päätöksesi takana!
Lähde: FMH


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta

Jä vastaus

Your email address will not be published.