5 vinkkiä kuivien kasvojen ja ihon hoitoon talvella

Hiihtolomaviikoilla perheet viettävät paljon aikaa ulkoharrastusten parissa. Kylmät kelit, kuiva sisäilma ja talviset lämpötilavaihtelut kuivattavat varsinkin kasvoja ja tuovat mukanaan ihon kireyttä, kuivumista, karheutta ja jopa halkeilua.
Tutkimuksen* mukaan vain kuusi kymmenestä hoitaa kasvojen ihoa päivittäin. Tässä erityisesti miehet ovat selvästi välinpitämättömämpiä kuin naiset. Miehistä vain joka kolmas voitelee kasvojen ihoa päivittäin, kun taas naisista 80 prosenttia hoitaa kasvojen ihoa päivittäin.
Suomen kosmetologikoulun kouluttaja Maria Shenshinin mukaan hoitamaton iho kutisee, kiristää ja hilseilee helposti. Kutiavan ihon raapimisesta johtuva ärtyminen voi johtaa jopa tulehdukseen. Shenshin muistuttaa myös, että hoitotuotteet imeytyvät parhaiten hoidetulle iholle, ja niitä on hyvä vaihtaa vuodeaikojen mukaan.
Noudata kuivalle iholle tarkoitetun Linola-tuoteperheen ihonhoitovinkkejä ja nauti kosteutetusta ja hyvinvoivasta ihosta myös talvikeleillä!
1. Säännöstele veden lämpötilaa
Ihon pesussa kannattaa välttää turhaa vedellä läträämistä sekä erityisesti kuumaa vettä ja suosia sen sijaan kädenlämpöistä vettä. Talvi-ihon puhdistusaineeksi kannattaa valita ihotyypille sopiva, täyteläisempi puhdistustuote, kuten puhdistusmaito.

2. Päivitä rasvaisempaan – tue ihosi luonnollista suojakerrosta
Iho on ihmisen suurin elin. Jotta iho ei kuivuisi ja halkeilisi, kannattaa sitä rasvata talvisin päivittäin. Talviolosuhteet, kuten pakkasasteet ja kuiva ilma, heikentävät ihon luontaista suojakerrosta. Heikentyneestä suojakerroksesta voi seurata kosteuden liiallista haihtumista ja tätä kautta ihon kuivumista ja jopa ärtymistä. Ihon luonnollista suojakerrosta voi kuitenkin tukea oikeilla, lipidejä sisältävillä ihonhoitotuotteilla. Tähän sopii esimerkiksi vesi-öljy-pohjainen emulsio, joka sisältää ihon suojakerrosta tukevaa linolihappoa.
3. Suojaa kasvot kylmyydeltä
Kasvot on tärkeä suojata huolella. Kasvoja suojaamaan ei enää suositella pakkasvoiteiden käyttöä, koska ne enemmänkin lisäävät paleltumariskiä. Sen sijaan kasvot on hyvä peittää esimerkiksi villahuivilla. Tämä pätee erityisesti, kun pakkanen kiristyy yli 25 asteeseen. Luonnonmateriaalit, kuten villa, ovat tekokuituja ihoystävällisimpiä ja monesti myös lämpimämpiä.
4. Älä unohda käsiä – käytä hansikkaita
Ylimääräisen ärsytyksen ehkäisemiseksi kädet on hyvä suojata kotitöissä, kuten tiskaamisessa ja pölyjen pyyhkimisessä. Kumihanskat suojaavat ihoa voimakkailta pesu- ja puhdistusaineilta sekä kuuman pesuveden lämmöltä, ja tekstiilihanskat suojaavat vaikkapa hienojakoiselta rakennuspölyltä.
5. Älä unohda sisäistä kosteutusta
Riittävä veden juonti ja oikeat ravintoaineet kosteuttavat ihoa sisältäpäin. Välttämättömät rasvahapot, kuten Omega-3- ja Omega-6-rasvahapot, ovat tärkeitä ihon kosteustasapainon ylläpitämisessä. Hyviä rasvahappoja saa terveellisen ruuan lisäksi myös rasvahappokapseleista.
Vinkit on tarkistanut Suomen kosmetologikoulun kouluttaja Maria Shenshin.  
* Tutkimustiedot pohjautuvat Taloustutkimuksen saksalaiselle lääke- ja kosmetiikkayritykselle Dr. Wolffille teettämään kuluttajatutkimukseen, jonka tavoitteena oli selvittää suomalaisten kokemuksia kuivasta ihosta ja asenteita ihon hoitamiseen. Tutkimus toteutettiin internetpaneelina 10.–15.8.2015 välisenä aikana ja kyselyyn vastasi yhteensä 1 020 henkilöä valtakunnallisesti Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Vastaajien ikä oli 20–70 vuotta ja puolet vastaajista oli miehiä, puolet naisia. Tutkimuksen tilaaja on Dr. Kurt Wolff GmbH & Co. KG.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.