Menestynyt pika-aitajuoksija Annimari Korte on kertonut julkisuudessa avoimesti värikkäästä elämästään. Korte julkaisi toukokuussa 2021 Yli kaikkien aitojen (Tammi) -kirjan, jossa hän jakaa muun muassa kokemuksiaan kamppailusta masennuksen kanssa.

Eilen tiistaina (14.2.) Korte lisäsi omalle Instagram-tililleen rehellisen postauksen, jonka ohessa hän puhuu tekemästään painonpudotuksesta. Päivityksensä viereen Korte on julkaissut kuvakollaasin, jossa näkyy hänen kehonsa ennen ja jälkeen elämäntaparemontin.

Tekstinsä alussa Korte varoittaa seuraajiaan siitä, että julkaisu voi aiheuttaa osassa ihmisistä epämukavia tunteita.

– Triggerivaroitus, Korte muotoilee.

– Kaikille ystävänpäivä ei ole kiva päivä, siksi halusin kirjoittaa tämän nyt, hän jatkaa.

Kortteen julkaisemat kuvat ovat vuosilta 2014 ja 2022.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Pudotin painoa yli 18kg, todennäköisesti enemmänkin, mutta ei tullut juuri punnittua silloin. En usko, että on olemassa kuvia siitä kun painoin eniten, vasen kuva on muutama kuukausi ennen ja muokattu. En halunnut nähdä kuvia.

Korte toivoo, etteivät hänen seuraajansa tekisi kyseisten kuvien perusteella liian nopeita johtopäätöksiä Kortteen terveydentilasta.

– Älä kommentoi ”vasen parempi”, ”molemmat hyvät” ym, oma hyvä olo on ainoa millä on merkitystä, vasemmassa itselläni ei ollut hyvä olo, oikeassa on, hän painottaa.

Korte on lisännyt postauksensa yhteyteen myös otteen hänen kirjastaan. Urheilijan mukaan tekstipätkän tapahtumat sijoittuvat kolmen kuukauden päähän vasemman kuvan ottamisesta.

Kirjan tekstissä Korte kertoo masennusjaksostaan. Hänen paha olonsa yltyi jouluaattona 2017, jolloin Korte hyppäsi auton rattiin mukanaan rauhoittavia lääkkeitä. Autoon päästyään Korte otti suuren annoksen lääkkeitä ja lähti ajamaan päämäärättömästi.

– Itsetuhoiset ajatukset risteilivät mielessäni. Mitä jos ajaisin autolla puuhun? Sen jälkeen kenenkään ei tarvitsisi kantaa minusta huolta. Halusin kuolla, kirjassa muistellaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sittemmin Korte on toipunut mielenterveydellisistä haasteistaan, ja yksi merkittävistä asioista paranemisprosessissa on ollut keskittyminen omaan hyvinvointiin.

– Paino ei määritä hyvää oloa, mutta terveet elämäntavat, liikkuminen ja vaikka ystävän kanssa treenaaminen auttavat hyvään oloon, Korte toteaa sydänemojin kera Instagram-julkaisussaan.

– Omaan hyvinvointiin panostaminen on aina tärkeää ja toivon, että joku saisi tästä helpon aloituksen siihen. Näin ystävänpäivänä toivon myös, että kaikki muistaisivat tsekata välillä mitä ystäville ja tutuille kuuluu, niillekin joiden kanssa ei ole paljoa tekemisissä. Pienikin muistutus siitä, että joku välittää, voi olla just se mitä ystävä sillä hetkellä tarvitsee, hän kiteyttää.

Jos upotus ie näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Annimari Korte julkaisi kuvia sairaalan leikkauspöydältä: ”Se oli ainoa vaihtoehto”

Annimari Korte julkaisi hätkähdyttävän kuvasarjan muutoksestaan – yhdeksän vuoden matka huipentuu pian olympialaisiin!