Laulaja Rita Behm ja kirjailija Miki Liukkonen ilmoittivat toukokuussa sosiaalisessa mediassa erostaan. Behm kertoi asiasta ensimmäisenä oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

– Hei, en yleensä jaa yksityiselämäni asioita enkä jatkossakaan toimi niin. Haluan kuitenkin lopettaa turhat spekulaatiot ja kertoa, että olemme eronneet Mikin kanssa kuluneen kevään aikana, Behm muotoili tekstissään.

– Erot ovat aina vaikeita ja surullisia kuten kaikki varmasti tietävät, joten pyydän rauhaa tähän asiaan, hän summasi.

Myöhemmin Miki Liukkonen kommentoi asiaa omalla Instagram-tilillään. Hän totesi, ettei ole koskaan rakastanut ketään kuten Behmiä.

– Rita on lahjakkain ja nerokkain ihminen jonka tunnen. Myös hemmetin hauska ja terävä kuin mikä, Liukkonen muun muassa kuvaili.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt Liukkonen on julkaissut Instagramiin hyvin rehellisen päivityksen, joka on herättänyt huolta miehen seuraajien keskuudessa. Pysäyttävässä kirjoituksessaan Liukkonen kertoo käyvänsä läpi poikkeuksellisen vaikeaa ajanjaksoa elämässään.

– Olen voinut erittäin huonosti viime aikoina. Herään aamuisin paniikkiin ja kauhuun, illat myös kamalia. En tiedä. Tätä olotilaa, tätä tuskaa on mahdoton kuvailla, Liukkonen kirjoittaa tekstissään.

Liukkonen myöntää, että syy hänen pahaan oloonsa on ”osin selvä monille”. Tällä hän ilmeisesti viittaa eroonsa Behmin kanssa.

– Mutta on todettava, että myös jokin tässä keväässä, tässä sinfonisessa multikakofoniassa on tehdä hulluksi, ja sitten se kuinka jokainen akti, pieninkin, on tuskan ja työn takana. Etten osaa kuin maata lattialla ja huohottaa pahaa oloa ulos vain jotta se samassa hetkessä palaa taas sisään. Tuntuu että olen tulossa hulluksi. Tai surusta vain vinossa, kirjailija sanoittaa olotilaansa.

– Että jokainen solu tekisi kuolemaa, olisi musta. Mieli on pelkkää murhetta ja ajattelen itseäni, etäällä, erillisenä itsestä ja sumeana, hän jatkaa.

Tilanne on hyvin vaikea Liukkoselle, eikä hän tiedä mikä hänen ahdistukseensa auttaisi. Päivät matelevat Liukkosen mielestä hitaasti ja ”kaikki” on hänen mukaansa ”ainoastaan karmeaa”.

– Tämä on tilanne. En minä jaksa, Liukkonen päättää kirjoituksensa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lukuisat Liukkosen seuraajat ovat jättäneet postauksen kommenttiosioon kannustavia tsemppiviestejä. Liukkosta myös kehotetaan hakemaan apua itselleen.

– Jaksa vielä kahlata. Maailma tarvitsee sinua, eräs fani rohkaisee.

– Särkynyt sydän on maailman pahin ja vittumaisin keksintö, toinen älähtää.

– Olipa jäätävän raskasta tekstiä. Mut ei haittaa, rehellisyys keventää sitä – ainakin hieman, kiteyttää kolmas.

– Lääkäriin, yksi neuvoo sydänemojin kera.

Liukkonen ilmoittaa seuraajalleen, että on jo hakeutunut avun piiriin.

– On käyty jo, hän tokaisee.

– Muista psykiatrian päivystyksen olemassaolo. Jos et saanut ekalta lääkäriltä apua, voi kokeilla toista. Toki tiedän, että esim. lääkityksen sisäänajo vie viikkokausia. Rutistus Miki! Toivon, että alkaisi helpottaa, tuntematon seuraaja toivottaa.

Lue myös:

Näin Miki Liukkonen kommentoi eroa laulaja Behmistä – ”Ketään en ole rakastunut niin kuin Ritaa”

Laulaja Behmin ja Miki Liukkosen rakkaustarina päättyi – ”Erot ovat aina vaikeita”