Gynekologi Anne Henderson varoittaa naisia itsetyydytystavasta, josta tuli suosittu trendi naisten keskuudessa Orange Is the New Black -sarjan kohtauksen jälkeen, jossa yksi hahmoista tyydytti itseään sähköhammasharjalla.

– Riippumatta mitä osaa hammasharjasta käytetään, se voi vahingoittaa, repiä tai aiheuttaa vammoja herkälle vulvan alueelle, etenkin klitorikseen, varsinkin jos käytetään tehokkaampia harjapäitä, Henderson kertoo The Sunille.

Henderson lisää, että sähköhammasharjoja ei tule missään nimessä käyttää mihinkään muuhun kuin hampaiden puhdistamiseen.

9GAG-sivustolla listataan muitakin outoa erinäisistä syistä vaginaan työnnettäviä asioita, joista lääkärit ovat varoittaneet.

Omenaviinietikka

Vuonna 2017 asiantuntijat varoittivat naisia olemaan noudattamatta uutta trendiä, jonka mukaan nainen voisi ”tiukentaa” vaginaansa laittamalle sinne omenaviinietikkaa.

Gwyneth Paltrowin hehkuttamat jade-munat

Gynekologit tyrmäsivät naurettavana ja vaarallisena näyttelijä Gwyneth Paltrowin hehkuttaman ”terapiakeinon” työntää vaginaan munanmuotoisia jade-kiviä.

Persilja

Marie Claire -lehden kirjoituksessa mainittiin tänä vuonna, että persilja voisi käynnistää kuukautiset.

Puhdistusaineet, liukasteet ja kosteyspyyhkeet

Intiimihygieniatuotteita käyttävät naiset ovat suuremmassa vaarassa saada bakteeri-, sieni-, tai virtsatietulehduksia, huomattiin vuonna 2018 julkaistussa kanadalaisessa Guelphin yliopiston tutkimuksessa.

Vaginan kaavinta

Lääkärit varoittivat tästä erikoisesta toimenpiteestä sen jälkeen kun entinen Spice Girls -tähti Mel B paljasti, että hän oli antanut kaapia vaginansa sisäpuolen erottuaan Stephen Belafontesta. Toimenpiteessä Mel B:n vaginan pintoja kaavittiin pois ja tilalle laitettiin uutta kudosta. Asiantuntijat varoittavat toimenpiteen voivan johtaa vakaviin tulehduksiin.

Kylpypallot

Lääkärit kertoivat tämän vuoden tammikuussa olevansa huolestuneita, että jotkut ihmiset käyttävät kylpypalloja seksileluina. Vaginaan ei tule työntää pesuaineita eikä muitakaan kemikaaleja sisältäviä esineitä, sillä ne sotkevat vaginan bakteeritasapainon ja aiheuttavat tulehduksia.

Lähteet: The Sun, 9GAG

Kuvituskuva: Pixabay