Tämä helppo kännykkävinkki voi pelastaa henkesi hätätilanteessa

Julia Johnson on töissä sairaalan ensiavussa Lontoossa ja hän joutuu usein tilanteeseen, jossa potilas ei ole tajuissaan eikä hänen omaisiinsa saada yhteyttä, koska potilaan puhelin on lukittu.
Julia sai tietää, että yksinkertaisen kännykkävinkin avulla voidaan hätätilanteessa pelastaa potilaan henki, joten hän päätti jakaa vinkin Facebookissa.
Yksinkertainen keino välittää tärkeimmät terveystiedot hoitohenkilökunnalle hätätilanteessa on iPhone-puhelimessa oleva Terveys-sovellus, joka tulee laitteen mukana ilmaiseksi.
Sovelluksen tunnistaa valkoisesta ruudusta, jossa on punainen sydän.
iphone-terveys-sovellus
Kun avaat sovelluksen, ruudun alakulmassa on valikko, jonka oikeasta kulmasta löytyy kohta ”SOS-tiedot”. Lisää tärkeät terveystietosi tähän kohtaan helpottaaksesi lääkäreiden työtä hätätilanteessa, sillä ne voivat pelastaa henkesi.
IMG_0995
Tiedot saa näkyviin myös silloin, kun puhelin on lukittuna, painamalla kohtaa ”Hätätilanne”.
– Näin voimme saada selville nimesi, syntymäaikasi, omaisesi numeron, terveystilan ja jopa veriryhmäsi. Voit myös lisätä sinne muistiinpanoja, Julia kertoo.
Screen Shot 2016-01-22 at 12.58.28
– Kukaan jonka kanssa olen puhunut ei tiennyt tästä, joten ajattelin että olisi korkea aika jakaa tämä tieto somessa, Julia sanoo.
Jos sinulla on iPhone-puhelin etkä ole vielä lisännyt Terveys-sovellukseen tietojasi, tee se heti ja jaa tämä tärkeä tieto myös ystävillesi. Se voi joku päivä pelastaa heidänkin henkensä.
On hyvä muistaa, että kuka tahansa pääsee näihin tietoihin kun kännykkäsi on lukittuna, joten tästäkin syystä esimerkiksi syntymäaika tai oma nimi on mahdollisimman huono idea puhelimen salasanaksi.
 
Lähde ja kuvat: Arvostettu.com