Juontaja ja toimittaja Maria Veitola on sairastunut koronaan kahdesta rokotteesta huolimatta.

– Muu perhe on säästynyt tartunnalta (en tajua). Minä olen maannut viime päivät peiton alla särkylääkepaketit ja elektrolyyttijuomat kainalossa. Nukkunut ja katsonut tv-sarjoja, Maria Veitola kirjoittaa Instagram-tililleen.

Hän sai kuulla altistuneensa koronalle, minkä jälkeen hän päätti tehdä kotitestin, johon ilmestyi heti kaksi tukevaa viivaa.

– Siitä lähti kehittymään oireiden kimara. En puhuisi omalla kohdallani perusflunssasta. Tämä on jotain ihan muuta.

– Infernaalinen väsymys, keho kuin lyijyä. Aivosumu: vaikea keskittyä, muistaa sanoja tai muodostaa kokonaisia lauseita. Kuumeinen olo, vaikka kuumetta ei ole. Joka paikkaa särkee. Hillittömästi. Etenkin päätä, kasvoja, pohkeita ja ranteita. Kova yskä pahenee aina iltaa kohden. Keuhkoihin koskee ja hengittäminen on raskasta, ajoittain jopa vaikeaa. Sydän hakkaa hulluna, on rytmihäiriöitä, vaikka ei muuta tee kuin makaa sängyssä. Kurkku on kipeä etenkin aamuisin. Nuha ei merkittävä.

Maria kertoo, että monen hänen ystävänsä oireet ovat jatkuneet viikkoja ja jopa kuukausia koronatartunnan saamisen jälkeen.

– Kauheaa. Tsemppiä samassa tilanteessa oleville ja terveyttä kaikille! Jos sairastut koronaan, niin näinä aikoina et tosiaan ole yksin.

Lue myös:

Maria Veitola julkaisi alastonkuvan nautinnollisesta hetkestään – sai idean yllättävältä taholta – ”Viikonlopun paras hetki!”

Maria Veitola paljastaa totuuden Venla-gaalan kielisuudelmakohun takaa – ”Marco Bjurström piti puhuttelun”