Toimittajana tunnettu Maria Veitola aiheutti kohun vuoden 2010 Venla-gaalassa, kun hän päätyi pussailemaan mediapersoona Kristiina Komulaisen kanssa.

Veitola ja Komulainen suutelivat gaalaillan aikana kahteen otteeseen niin, että tilanne näkyi suorassa lähetyksessä myös kotisohville. Tapaus herätti tuolloin laajasti huomiota ympäri Suomea ja lehdet kirjoittivat tempauksesta useita artikkeleita.

Nyt Veitola puhuu vuosien takaisesta tilanteesta poikkeuksellisen avoimesti toimittaja Ina Mikkolan Runkkarin ystäväkirja -podcastissa.

– Koko juttu lähti siitä, että ne gaalat ovat usein niin tylsiä, Veitola pohjustaa tarinaansa podcastissa.

Veitola muistelee, ettei saanut istua työkavereidensa kanssa samassa paikassa. Hän joutui harmikseen tyytymään takarivin paikkaan.

– Olin vain kuolestuttavan tylsistynyt – ja silloin kun minä olen kuolestuttavan tylsistynyt, niin olen, että: ”hei nyt jotain säpinää”, Veitola naurahtaa.

Veitola sanoo pistäneensä merkille, että Kristiina Komulainen oli hänen mielestään erittäin kuuma pakkaus.

– Ja minusta tuntuu, että hän (Kristiina) oli samaan aikaan minulle niin, että: ”vitsi tuo Maria on kuuma”. Sitten me aloimme vain suutelemaan, ajattelematta sen kummemmin, että tässä on joku suora lähetys käynnissä. Tai ehkä me saimme siitä myös kiksit.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Maria Veitola vuoden 2017 Venla-gaalassa. Kuva: AOP

Tilanne oli Veitolan mielestä samaan aikaan täysin järjetön, mutta myös ”ihan sairaan siisti”. Hänen mukaansa oli mahtavaa, että Komulainen heittäytyi tilanteeseen täysillä.

Kaikki eivät kuitenkaan tempauksesta pitäneet.

– Muistan, että Marco Bjurström oli todella tuohtunut ja piti puhuttelun, Veitola tirskuu.

– Ymmärrän toki kritiikin, mutta kyllähän sitä joskus voi tempaista, hän täsmentää.

Veitola kertoo saaneensa myöhemmin palautetta, että tapahtuma oli monelle seksuaali-identiteettinsä kanssa painivalle katsojalle tärkeä.

– Minun mielestäni on ihanaa, että jollain tuollaisella päättömällä tempauksella on voinut tuottaa jotakin hyvää, Veitola summaa.

Lue myös:

Maria Veitolalle yllättävää perheenlisäystä – hellyyttävä julkaisu sekoitti somen!

Maria Veitola huolissaan sairaanhoidon kuormittumisesta – odotti kuukausia omaa leikkaustaan – ”Se oli yksinäinen ja traumaattinen kokemus”