Suomalainen rap-artisti William eli Ville Virtanen nousi vuonna 2020 äkillisesti suureen suosioon Penelope-hittinsä myötä. Kyseinen kappale on edelleen tänä päivänä Spotifyssa pisimpään Suomen top 50 -listan ykkösenä pysynyt kappale.

Menestyksen myötä Raumalta kotoisin oleva William alkoi keikkailemaan ahkerasti, ja hänen ympärilleen muodostui nopeasti vankka fanikunta. Myös media oli kiinnostunut miehen yksityiselämästä, ja räppäristä kirjoitettiin toistuvasti artikkeleita iltapäivälehtiin.

Nyt William paljastaa karun totuuden äkkimenestymisensä takaa tuoreessa, Hanna Tikanderin juontamassa Selvin päin -podcastin jaksossa.

William myöntää ajautuneensa vuoden 2020 tapahtumien jälkeen käyttämään runsaasti päihteitä, erityisesti alkoholia ja kokaiinia. Puoli vuotta sitten syksyllä hän kuitenkin päätti lopettaa alkoholin juomisen ja kokaiinin käytön kokonaan.

William tunnustaa polttavansa edelleen satunnaisesti kannabista, mikä on toistaiseksi laitonta Suomessa. Räppäri ei podcastissa suosittele kannabiksen käyttöä kenellekään, mutta hänelle se hänen omien sanojensa mukaan sopii kohtuullisesti käytettynä.

Jaksossa William kertoo käyttäneensä päihteitä lähinnä pahaan oloon. Hän sanoo tutustuneensa viinaan ja kokaiiniin muuttaessaan Penelope-hittinsä julkaisun aikoihin Helsinkiin.

– Aluksi oli totta kai todella siistiä juuri kaikki viina ja kokaiinin vetäminen ja kaikki tällaiset pitkät juhlat. Mutta ei se edes ollut mitään juhlimista, vaan se koksukin oli siihen, kun minulla oli vain niin huono olla, William avaa podcastissa.

– Oli esimerkiksi todella huono parisuhde. Ja kun muutkin ympärillä vetivät, niin miksi minä en vetäisi myös, hän muistelee.

William kuvaa päässeensä kokaiinin avulla hetkellisesti karkuun pahaa oloaan, mutta seuraavana päivänä ahdistus palasi entistä rajumpana.

– Ne kaikki paskat jutut tuntuivat vielä pahemmilta. Ei se ole sen arvoista todellakaan, artisti toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Jossain vaiheessa kokaiinin käyttö oli Williamille niin arkista ja tavallista, ettei häntä enää kiinnostanut, vaikka joku kaupungilla olisi nähnyt hänen olevan huumepäissään.

– Minulla alkoi mennä se ihan ihme hulluuteen, että ei mitään järkeä.

William sanoo hakeneensa päihteistä rohkaisua myös ennen keikkaesiintymisiään. Hän oli uransa alkuvaiheilla hyvin ujo, joten alkoholiin ja kokaiiniin turvautuminen tuntui tuolloin hyvältä ratkaisulta.

Myös useat Williamin hittibiisit ovat syntyneet alkoholin tai huumeiden alla.

– En minä edes muista mitään siitä, kun Ympyrä on tehty, hän tunnustaa viitaten vuonna 2021 julkaistuun menestyskappaleeseensa.

– Tämä ei ole siis mikään ylpeyden aihe. Varsikin juniorit, jotka kuuntelevat tätä, niin tuossa on hyvä esimerkki siitä, kuinka paha se olo on voinut olla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lopulta päätös lopettamisesta oli Williamin mielestä varsin helppo tehdä. Yksi sysäävistä tekijöistä elämänmuutokseen oli seurustelun aloittaminen somevaikuttaja Linda Manuellan kanssa. Nykyisin Linda ja William ovat kihloissa.

– Minulla oli ollut pitkä sekoiluvaihe. Sellainen, että minä en ollut minä. En enää edes tunne sitä tyyppiä! Sellainen ihme meininki oli ollut päällä koko kevään ja kesän, eikä se voinut jatkua tuolla tavalla. Ei sellaisen ihmisen kanssa kukaan pysty olemaan, William selittää.

– Minun piti päättää, että lopetanko sekoilun vai alanko minä seurustelemaan Lindan kanssa. Totta kai aloin seurustelemaan Lindan kanssa mieluummin, hän jatkaa.

– Sen jälkeen ei ole käynyt mielessäkään tuollainen. Pakko sanoa, että olen todella iloinen tästä päätöksestä. Olen löytänyt itseni uudestaan. Ja vihdoin olen onnellinen. En minä tarvitse alkoholia tai koksua mihinkään.

Vaikka suuren päätöksen taustalla on vaikuttanut vahvasti Williamin nykyinen parisuhde, vakuuttaa hän silti, että raitistuminen on lähtenyt hänestä itsestään.

– Heti alun jälkeen aloin pikku hiljaa huomaamaan, että hetkonen, mitä vittua minä olen koko ajan tehnyt, hän tunnustaa.

– Alkoholia minulla ei ole ikävä yhtään. Siis minua oikein ällöttää se!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Elämäntapamuutoksen myötä William on huomannut, että osa ihmisistä, joita hän oli ennen pitänyt ystävinään, ovat nyt ottaneet hänestä etäisyyttä. Pääosin palaute ympärillä olevilta tutuilta on kuitenkin ollut hyvin myönteistä. Monet ovat jopa inspiroituneet Williamin päätöksestä jättää päihteet ja seuranneet perässä tämän esimerkkiä.

Oman itsevarmuutensa kanssa William kertoo tekevänsä edelleen töitä.

– On sitä pitänyt harjoitella. Linda on tuonut paljon minun itsevarmuuttani takaisin. Linda on sellainen kehuva ja tsemppaava. Kyllä sinä tarvitset ihmisiä ympärille, jotka eivät pane sinua alas, vaan nostavat ylöspäin, William kiteyttää.

Lue myös:

Näin räppäri William kosi Linda Manuellaa – avautuu yksityiskohdista: ”Minua ei ole ikinä kuumottanut niin paljon”

IS: Räppäri William joutuu uudelleen käräjille – kyseessä jo kertaalleen hylätty rahanpesusyyte