Toimittaja ja juontaja Sanna Ukkola, 46, on ollut erilaisilla dieeteillä koko aikuisikänsä ja kuluttaa suuria määriä erilaisia dieettivalmisteita normaalin ruoan sijaan. Urheilulääkäri Pippa Laukka saapuu Sannan avuksi Olet mitä syöt -ohjelman 8. jaksossa, vaikka Sannalla onkin Pipan tarjoamasta avusta omat epäilyksensä.

– Olen laihduttanut niin paljon elämäni varrella, että mun aineenvaihdunta on mennyt sekaisin enkä enää edes laihdu, Sanna kertoo ohjelmassa.

– En pysty syömään normaalisti, koska mun paino nousee silloin.

Sanna epäilee myös Pipan kykyä auttaa häntä, sillä ruoka ja kuntoilu eivät ole yrityksistä huolimatta aiemminkaan tehonneet. Vaikka Sannalla ei ole syömishäirötaustaa hän myöntää, että suhtautuminen ruokaan on ongelmallinen.

Sannan ruokavalion peruskivi ovat erilaiset dieettivalmisteet. Hän tarkkailee painon lisäksi tiukasti myös kaloreita. Pipan mukaan Sannan nykyisellä ruokavaliolla aiheutuu pitkässä juoksussa puutostiloja, jotka altistavat monenlaisille sairauksille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Stressitasoja mittaavassa hyvinvointianalyysissä paljastuukin hälyttäviä asioita.

– Tämä on maailmanluokan mittakaavassa karmea tulos, Pippa toteaa.

Yhdessä hälyttävien korkeiden stressitasojen ja verikoetulosten kanssa Sannalla on suuri riski sydäninfarktiin ja valtimotautiin.

– Pelästyin sitä tietoa. Varsinkin kun äitini kuoli juuri tämäntyyppiseen. Ei ole kiva tieto.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös:

Pokeritähti Ilari Sahamiehen puoliso avautuu tv:ssä miehensä elintavoista – ”Olen ollut tosi pitkään huolestunut”

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistunut Ilari Sahamies laihtui yli 12 kiloa – katso muutoskuvat!