Tämä kiusallinen ongelma voi haitata nuorenkin naisen seksielämää

Seksissä on mukana monia erilaisia tekijöitä, jotka voivat tehdä siitä nautinnollisempaa tai kivuliaampaa. Yksi tällaisista tekijöistä on naisen kokema emättimen kuivuus.
Lähes puolet naisista kärsii emättimen ja virtsateiden limakalvojen kuivuudesta jossain elämänsä vaiheessa. Tyypillisesti limakalvot ohenevat ja kuivuvat vaihdevuosien yhteydessä, kun estrogeenin tuotanto vähenee. Naiset kärsivät kuivista limakalvoista myös vaihdevuosien jälkeen, kun muut vaihdevuosioireet ovat jo hävinneet.
Kuivat alapään limakalvot eivät kuitenkaan ole pelkästään ”mummojen vaiva”. Nuoremmilla naisilla limakalvot saattavat kuivua hormonaalisten muutosten, kuten raskauden, imetyksen, ehkäisypillereiden käytön sekä kohdun tai munasarjojen poiston takia.
Lisäksi sairauksista esimerkiksi nivelreumaan, Sjögrenin syndroomaan ja atooppiseen ihottumaan liittyy limakalvojen kuivuutta.
– Vaikka limakalvojen kuivuus on yleinen vaiva, monet naiset eivät tunnista oireita ja hoitavat niitä virheellisesti esimerkiksi hiivatulehduslääkkeillä tai jättävät kokonaan hoitamatta, kertoo Apteekkariliiton asiantuntijaproviisori Tuula Teinilä.
Teinilä muistuttaa, että vaivaan löytyy itsehoitovalmisteita apteekista. Myös vesiliukoisia liukasteita kannattaa käyttää varsinkin silloin, jos ilmenee vähäistäkin limakalvojen kuivuutaa Näillä neuvoilla seksi sujuu huomattavasti mukavammin.
Lähteet: Suomen Apteekkariliitto ry, Tohtori.fi
Kuva: Pixabay


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.