Tämä piirre paljastaa, että lapsestasi saattaa kasvaa psykopaatti

Suomalaissyntyisen psykologian professorin Essi Vidingin mukaan lapsia ei voi koskaan leimata psykopaateiksi, sillä kyseessä on aikuisten persoonallisuushäiriö. Psykopatian riskitekijöitä voidaan kuitenkin havaita jo varhaisessa iässä.
Tutkimuksen mukaan lapsista, jotka eivät naura toisten lasten mukana, kasvaa todennäköisemmin psykopaatteja. Nämä lapset eivät koe naurua tarttuvaksi. Aivokuvat myös näyttivät, että nämä lapset reagoivat toisten ihmisten nauruun vähemmän kuin muut ikäisensä. Tunteettomuus ja empatian puute liittyvät psykopatian riskiin myöhemmällä iällä.
– Tiedämme tutkimusten perusteella, että tietyillä lapsilla on korkeampi riski kehittää psykopatia, ja seuloimme piirteitä, jotka kertovat tästä riskistä, Vindig totesi.
Vindig myös selvitti, että nämä lapset kokevat maailman ja kanssakäymisen ihmisten kanssa eri tavalla kuin muut ikäisensä:
– Nämä lapset eivät rekisteröi samalla tavalla sosiaalisia vihjeitä, jotka antavat meille automaattisesti mielihyvää tai kertovat toisen ihmisen ahdingosta.
Vindig painottaa, ettei näistä lapsista automaattisesti tule antisosiaalisia ja vaarallisia. Tulokset kuitenkin selittävät sitä, miksi tietyn kaltaiset lapset usein tekevät erilaisia ratkaisuja kuin ikätoverinsa.
Lähde: Indy100
Kuva: Pixabay