Uusi ”terveystrendi” kannustaa naisia puhdistamaan alapäänsä kurkun avulla. Huolestuttavaa trendiä ovat levittäneet muun muassa bloggarit ja itsejulistautuneet terveysekspertit.
Kurkkuhoitoon kuuluu kuoritun kurkun pyörittely vaginassa noin 20 minuutin ajan. Jotkut jopa ehdottavat jättämään kurkun vaginaan yön ajaksi. Trendin kannattajien mukaan se auttaa puhdistamaan alapään ja pitämään sen miellyttävän tuoksuisena. Sen kerrotaan jopa voivan auttaa sukupuolitauteja vastaan.
Gynekologit varoittelevat trendin vaarallisuudesta. Heidän mukaansa alapäähän laitettu kurkku lisää infektioriskiä. Gynekologit muistuttavat, että vagina puhdistaa itse itsensä, eikä naisten tule yrittää puhdistaa alapäätään ylimääräisillä konsteilla.
Kanadalainen gynekologi Jen Gunter varoittaa, että yritys puhdistaa alapäätä kurkulla aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä.
– Ajatus siitä, että jonkinlainen vaginan puhdistaminen on tarpeen, oli sitten kyse kuoritusta kurkusta tai apteekeissa myytävistä alapääpesuista, on terveysneuvoiksi naamioitua naisvihaa, enkä siedä sitä. Vaginat eivät ole likaisia, Gunter kirjoitti blogissaan.
Gunter jatkaa, että yhä uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että kaikenlaiset yritykset puhdistaa vaginaa keinotekoisilla tai luontaisilla aineilla ovat vahingoksi alapäälle.
– Vahingoittamalla bakteeritasapainoa ja limakalvoja vaginan puhdistukset lisäävät naisten riskiä saada tippuri tai HIV, jos he altistuvat niille, Gunter valistaa.
Lähde: The Sun