Varo tätä ikävää pikkujoulutuliaista – hyytävä kuva!

Todella harmillinen seuralainen vaanii myös pikkujoulujuhlijaa – ja ilmoittelee itsestään usein kuukauden puolentoista päästä.
Pikkujoulukausi on kuumimmillaan. Ihmiset liikkuvat. Myös uusiin tuttavuuksiin törmätään. Syyhy eli scabies ei ole varsinainen sukupuolitauti, mutta sen saa helposti petikumppaniltaan. Eikä syyhy ole kadonnut maailmasta eikä Suomesta mihinkään, siitä vain ei tunnuta puhuttavan yhtä paljon kuin muista sukupuolitaudeista. Syynä voi olla sen aiheuttajan iljettävyys, punkki.

Syyhypunkki on noin puolen millin mittainen otus, joka kaivelee onkaloita ihmisen ihon alle ja munii niihin. Sitten alkaakin jo kutittaa ja raapiminen pahentaa entisestään tilannetta. Iho voi infektoitua, ja tästäkös punkki tykkää.
Onneksi tilanteeseen on lääkitys, käsikauppavalmiste apteekista. Usein se auttaa. Syyhyltä ei oikein voi suojautua, ei ainakaan kondomilla, joten se tekee taudista ikävän.
Myös petivaatteiden välityksellä tavattava syyhypunkki diagnosoidaan usein niin, että lääkäri metsästää punkin pihteihinsä ja voi varmistua asiasta. Myös katse alapäähän saattaa kavaltaa asian, ainakin osin.
KATSO HYYTÄVÄ KUVA TÄSTÄ


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.