”Kiitos, että sain osallistua tutkimukseenne, se on pelastanut elämäni.” Näin kirjoitti 41-vuotias nainen, kuukauden pituisen tutkimuksen jälkeen, joka tehtiin selvittämään, voiko vibraattorin käyttö vähentää vaihdevuosien oireita.
Nainen, jonka menopaussi alkoi aikaisin sen jälkeen kun hänen kohtunsa limakalvot oli poistettu, pääsi eroon monista ärsyttävistä oireista vain viikkoja vibraattorin käyttöönoton jälkeen.
Lääkäri suosittelee vibraattorihoitoa
Vibraattoritutkimuksen pisti pystyyn eroottinen verkkokauppa Sinful, testatakseen, josko tämä tavanomaisesta poikkeava tapa toimisi vaihdevuosiin yhdistettäviin oireisiin. Tutkimuksen avulla etsittiin apua naisille helpotusta ja auttaa heitä pysymään onnellisina epämiellyttävän elämänjakson aikana.
Sinfulin tutkimus rakentui amerikkalaisen lääkärin, Mary Jane Minkin, suosituksiin ja luentoihin. Minkin toimii kliinisenä obstetriikan eli synnytysopin professorina ja gynekologina Yalen Yliopiston Lääketieteellisessä tiedekunnassa. Vuoden 2013 syksystä alkaen Minkin on suositellut vibraattorihoitoa We-Vibe vibraattorin kanssa naispotilaille, jotka kärsivät esimerkiksi vaginan kuivuudesta ja alavatsan heikoista lihaksista menopaussin seurauksena. Menopaussi aiheuttaa estrogeenitasojen laskua naisvartalossa ja tämä aiheuttaa mm. yllämainittuja oireita.
Suuria tuloksia lyhyessä ajassa
Itse tutkimus kesti vain kuukauden, mutta tulosten seuraaminen tuotti suurta iloa Sinfulin tiimille:
– On ensinnäkin hyvin jännittävää seurata pientutkimusta, kuten tämä, kun tietää, että se on auttanut niin montaa naista. Se on ehdottomasti ollut parasta tässä meille kaikille, kertoo Maija Hannula Sinfulista.
Kuukaudessa vibraattoritutkimus antoi seuraavia tuloksia:
6 / 8 testaajasta koki seksuaalisen halunsa kasvaneen
6 / 8 koki nukkuvansa paremmin. Esimerkiksi muutamat kokivat, että eivät heränneet useaan kertaan öisin, vaikka olivat tehneet niin ennen tutkimusta joka yö.
4 / 8 koki vähemmän epämukavuutta ja painetta alavatsassa.
2 / 8 koki olevansa paremmalla tuulella.
1 / 8 koki vuotovaivojen vähentyneen.
– Tulokset ovat hyvin samoilla linjoilla oman filosofiamme kanssa, jonka mukaan seksuaalisen hyvinvointi ja yleinen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä, kertoo Hannula.
Yleisesti ottaen tutkimus näytti, että naiset, jotka käyttivät vibraattoria eniten, kokivat käytön aiheuttavan suurimmat muutokset. Tutkimukseen osallistuvia naisia pyydettiin käyttämään We-Vibe vibraattoria, joka heille lähetettiin verkkokaupan toimesta, 3-4 kertaa viikossa (tai enemmän) yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.
Tutkimukseen hakiessaan naiset vastasivat kysymyksiin esimerkiksi siitä, millaisia oireita he kokivat näkyvimmiksi vaihdevuosien oireiksi omalla kohdallaan. Näistä hakijoista Sinful valitsi naisia, jotka kokivat esimerkiksi limakalvojen kuivuutta intiimialueilla sekä naisia, joilla oli muita oireita, kuten univaikeuksia ja kuumia aaltoja. Tämä tehtiin selvittääkseen mitkä – jos mitkään – tohtori Minkin väittämät vibraattorihoidon vaikutukset toimivat.