Monet näkevät öisin toistuvia ja häiritseviä painajaisia. Joukko tiedemiehiä selvitti, että unet voivat heijastella huolia, joita meillä on hereillä ollessamme. Etenkin itsenäisyyden puute, kelvottomuuden tunne ja väärinymmärretyksi tuleminen voivat aiheuttaa painajaisia.
Toisessa tutkimuksessa kysyttiin osallistujien yleisimmistä painajaisista ja toisessa analysoitiin osallistujien unipäiväkirjoja. Turhautuminen ja psyykkiset tarpeet vaikuttivat siihen, millaisia unia ihmiset näkivät. Osallistujat, joiden psyykkisiin tarpeisiin ei vastattu, näkivät enemmän painaisia.
Häiritsevissä unissa näyttävät toistuvan samat teemat. Alla on muutama tyypillinen uni ja psykologien tulkinnat siitä, mitä ne saattavat tarkoittaa.

Putoaminen korkealta

Toistuva uni putoamisesta voi tarkoittaa, että unennäkijä on turhautunut päivittäiseen elämäänsä.

Epäonnistuminen

Myös toistuvat unet epäonnistumisesta olivat tyypillisiä turhautuneiden henkilöiden keskuudessa. Paineen alla olevat ihmiset näkivät tyypillisemmin unia, joissa he menivät valmistautumattomina johonkin tärkeään tapahtumaan, esimerkiksi kokeeseen.

Ansassa olemisen tunne

Ihmiset, jotka näkivät unia ansassa olemisesta, tunsivat usein olevansa ansassa tai jumissa myös päivittäisessä elämässään. Uni toistaa kirjaimellisesti sen, mikä on elämässä kuvainnollista.

Takaa-ajetuksi tai hyökkäyksen kohteeksi joutuminen

Hyökkäyksen kohteeksi joutuminen unissa voi kertoa, että olet turhautunut päivittäisissä askareissasi. Takaa-ajetuttuna oleminen kertoo myös turhautumisesta tai haasteista jonkin tietyn asian tavoittelussa hereillä ollessasi.
Jos eläin jahtaa sinua unessa, se tarkoittaa, että sinulla on hereillä ollessasi jokin vaistonvarainen impulssi, jota sinun on vaikea hallita. Hirviön jahtaamaksi joutuminen tarkoittaa, että sinulla on aitoa lahjakkuutta, mutta sinun on vaikea toteuttaa sitä käytännössä. Jos ihminen tai jengi jahtaa sinua, sinulla on lahjakkuutta, mutta saatat paeta vastuuta, joka liittyy kykyjesi käyttämiseen.

Negatiiviset tunteet unessa

Myös negatiiviset aiheet unissa voivat olla merkki turhautumisesta omaan elämään tai johonkin tiettyyn asiaan. Negatiiviset teemat aiheuttavat unennäkijöissä pelkoa, vihaa tai surua.
Lähde: DailyMail
Kuva: Pixabay