Suomalaisille tunnetuimman australialaisen viinibrändin, Jacob’s Creekin, tuore vuoden 2018 vuosikerta sai VIP-kohtelua, kun tunnettu australialainen näyttelijä Chris Hemsworth hyppäsi viinintekijöiden tiimiin ja pääsi tutustumaan hyvin läheltä maailman yhteen ainutlaatuisimmista viineistä, suomalaistenkin suosikkiviiniksi muodostuneeseen Jacob’s Creek Double Barreliin.
Vierailunsa aikana Chris Hemsworth käytti muutaman päivän sekä viinintekijätiimiin että kuvankauniiseen Barossan laaksoon tutustumiseen. Hemsworth oli ensimmäistä kertaa vierailulla Barossassa, joka on Jacob’s Creekin viinitalon koti. Tähti pääsi seuraamaan hyvin läheltä, miten tätä harvinaislaatuista, Double Barrel -viiniä valmistetaan.
Thor, The Avengers ja 12 Strong -sarjoista tunnettu tähti teki myös taidonnäytteensä Jacob’s Creek Double Barrelille Two Barrels, One Soul -mainosfilmin muodossa. Mainoksen pääset näkemään osoitteessa www.jacobscreek.com.
Hemsworth kertoi, että hänestä tuntuu etuoikeutetulta päästä näkemään työnsä kautta Australiaa ja maailmaa eri puolilta, mutta Barossan laakson vierailu sadonkorjuun aikaan oli hänelle elämys, jota hän ei tule koskaan unohtamaan.
– Jacob’s Creekin tiimi otti meidät lämpimästi vastaan Barossaan. He ovat näyttäneet meille kotinsa ja sen, mikä tekee tästä paikasta ja näistä viineistä maailmankuuluja, Hemsworth sanoo.

Australialainen Thor-tähti Chris Hemsworth ja hänen vaimonsa Elsa Pataky vierailivat Jacob’s Creekin viinitalolla Australian Barossassa. Kuva: Cristian Prieto.

– Tällaiselle, joka matkustaa paljon, etsin aina asioita, jotka saavat minut tuntemaan oloni kotoisiksi. Jacob’s Creek Double Barrel tekee juuri niin, Hemsworth toteaa viinisarjasta.
Jacob’s Creekin pääviinintekijä, Ben Bryant, isännöi Hemsworthia viinitalolla, ja vei hänet kierrokselle viinitarhoille ja viinikellareihin, jossa he maistoivat viinejä suoraan tynnyreistä, sekoittivat viinejä, ja nikkaroivat viinitynnyreitä.
– Chris on intohimoisen kiinnostunut australialaisista viineistä ja oli odottanut innolla tapaavansa tiimin Jacob’s Creekin viinien takana. Kokosimme yhteen koko tiimin, aina viininviljelijöistä tynnyreiden tekijöihin, ja vietimme yhdessä iltaa sadonkorjuun grillailujen merkeissä historiallisella Jacob’s Creekin viinitilalla, kertoo Ben.
Jacob’s Creek Double Barrel -viinisarjan kehittäminen on ollut monimutkainen prosessi, joka kesti vuosia. Prosessiin tarvittiin valtava määrä kokeilua, jonka lopputuloksena viinintekijät huomasivat viskitynnyreiden tuottavan juuri sen lopputuloksen, mitä he alun perin hakivat. Viini kypsytetään ensin viinitynnyreissä, jonka jälkeen se viimeistellään viskitynnyreissä. Näin viiniin saadaan runsas, syvä ja pehmeä makumaailma.
Palkintojakin voittanut Double Barrel -viinisarjasta Suomen markkinoilla on myynnissä Shiraz ja Cabernet Sauvignon -punaviinit. Viinit ovat saavuttaneet Suomessa huiman suosion.
Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz

Jacob’s Creek Wines, Australia
Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, herukkahilloinen, luumuinen, kevyen mokkainen.
Hinta Alkossa: 18,40 / 75 cl
Tuotenumero: 911257
Lue lisää viinistä täältä.
Jacob’s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon

Jacob’s Creek Wines, Australia
Täyteläinen, keskitanniininen, eucalyptuksinen, mausteinen, vaniljainen.
Hinta Alkossa: 18,40 € / 75 cl
Tuotenumero: 930787
Lue lisää viinistä täältä.