Vaatevalintoihin vastuullisuutta: harkitse, korjaa ja kierrätä

Martat_kannustavat_vastuullisiin_vaatevalintoihin
Bangladeshin Rana Plaza -tekstiilitehdasrakennuksen romahtamisen vuosipäivänä vietetään vaatevallankumous-päivää 24.4.2015.
Kaksi vuotta sitten yli 1000 ihmistä kuoli ja yli 2000 ihmistä loukkaantui mainitussa onnettomuudessa. Myös Marttaliitto on mukana Vaatevallankumous-päivässä ja Martat järjestävät eri puolilla Suomea tuunaus-, kierrätys- ja korjaustapahtumia.

Suomalaiset hankkivat uusia vaatteita ja kodintekstiilejä noin 13 kg henkilöä kohti vuodessa. Suomessa syntyy tekstiilijätettä vuodessa noin 10 kg henkeä kohden. Kaatopaikoille päätyy paljon myös kierrätyskelpoista vaatetta.

Vaatevallankumous-päivä kannustaa kaikkia pohtimaan tekstiilien kuluttamista ja tekstiilijätteen vähentämistä sekä tekemään vastuullisia vaatevalintoja. Vaatevallankumouksen tavoitteena on lisätä vaateteollisuuden vastuullisuutta ja korostaa, että kuluttajat ovat kiinnostuneita vaatteiden alkuperästä. Vaatevallankumous haastaakin ihmiset kysymään ”Kuka minun vaatteet on tehnyt” ja osoittaa, että vaatteen alkuperäasioista halutaan tietää enemmän.
http://deski.fi/modules/deski/tiedostot/print_95i8otJx0n.jpg
Marttapiirien Garderobi-tapahtumien ja luentojen tarkat ajat sekä paikat löytyvät Marttailu-sivuilta.
Martat ovat mukana Garderobi-teemalla myös SuomiAreenalla heinäkuussa. Marraskuussa 14. ja 15.11. Martat viettävät Vaatteidenvaihtopäivää ympäri Suomen.
Marttojen Garderobi-yhteistyökumppaneina ovat Finlands svenska Marthaförbund, Husqvarna Viking ja Pfaff -maahantuoja VSM Finland, Globe Hope ja 4H.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.