Kärsitkö ötökkäkammosta? Nämä kuvat eivät ole sinulle!
Maailmalla elää yli miljoona eri lajia niveljalkaisia, jotka koostavat koko planeetan eliökunnasta 85 prosenttia. Silti monet ihmiset eivät halua kohdata yhtäkään ötökkää, esimerkiksi hämähäkkiä, ampiaista tai tuhatjalkaista.
Ötökkäkammoisten kauhuksi, Metropoli.net esittelee nyt viisi mitä ällöttävintä ötökkää.
1. Arolukki
Arolukit ovat hämähäkkieläimiä, joita tavataan maapallolla lähes kaikilla kuumilla alueilla. Arolukit voivat olla pituudeltaan alle senttimetristä yli kymmeneen senttiin. Ne voivat tavallisten selkärangattomien lisäksi metsästää jopa pieniä nisäkkäitä!
Arolukkien leuoissa ei ole myrkkyä, mutta niiden purema on hyvin kivulias.
Solifugae Adana Turkey.jpg
2. Amazonian Giant Centipede (Jättiläistuhatjalkainen)
Yli 30 senttimetriä pitkä tuhatjalkainen löytyy Etelä-Amerikan ja Karibian alueilta. Olento syö kaikkea mahdollista, mitä pystyy vain tappamaan, kuten sammakoita, liskoja, käärmeitä ja pieniä lintuja.
Venezuelassa on jopa kerrottu, että tämä tuhatjalkainen on tappanut myrkyllään 4-vuotiaan lapsen. Varo siis tätä otusta!
Scolopendra gigantea.jpg
3. The Curved Spiny Spider
Tämä hurjan näköinen hämähäkki asuu Etelä-Aasiassa. Lajin edustajat ovat hyvin pieniä, vain 10 millimetrin kokoisia, mutta niiden sarvet yltävät paljon pidemmälle. Vaikka nämä ötökät ovat harmittomia ihmiselle, niiden ulkonäkö voi säikäyttää.
Gasteracantha arcuata lawachhora november 2010.jpg
4. Barachypelma vagans
Barachypelma vagans on keskikokoinen lintuhämähäkki ja se on yksi suosituimmista terraariohämähäkeistä. Tämä hämähäkki on noin 13 senttimetriä pitkä ja väritykseltään musta.
Pieneliöitä syövä otus on lievästi myrkyllinen eikä sitä kannata pidellä käsissä. Haluaisitko itse omistaa tällaisen lemmikin?

Brachypelma vagans (Mexican Red Rump).jpg

5. Vespa mandarinia (Aasian jättiherhiläinen)
Maailman suurimman herhiläisen vartalo voi kasvaa yli 50 millimetrin mittaiseksi ja siipienvälille kertyy mittaa 75 millimetriä . Tämä jättiläisherhiläinen tuottaa voimakasta hermomyrkkyä, joka voi jopa koitua ihmisen kuolemaksi. Lajia tavataan lähinnä Itä-Aasiassa, mutta muutama vuosi sitten ainakin lajin edustaja on löydetty pörräämästä Skotlannissa. Toivottavasti eivät harhaudu Suomeen!
Vespa mandarinia japonica2.jpg
Lähde: Buzzfeed ja Wikipedia
Kuvat: Wikipedia