Googlen tutkija Gal Beniamini on löytänyt iPhone ja Android-puhelimista vakavan haavoittuvuuden, jonka kautta puhelimesi voidaan kaapata.

Asiasta kertoneen Bleeping Computerin mukaan toinen wlan-verkon käyttäjä voi tietoturva-aukon ansiosta ottaa puhelimesi huomaamattasi haltuunsa ja ladata sinne haittakoodeja, jotka sisältävät esimerkiksi verkkopankkitunnuksia varastavan troijalaisen, mainoshuijausohjelman tai jonkin muun haittaohjelman.

Android-laitteille ei valitettavasti vielä voi ladata päivitystä tietoturva-aukon paikkaamiseksi, mutta vasta viime viikolla iPhone- ja iPad laitteille uuden iOS 10.3 -päivityksen julkaissut Apple on jo julkaissut uuden iOS 10.3.1 -päivityksen, joka korjaa ongelman ja joka suositellaan lataamaan välittömästi. Päivitys löytyy valitsemalla iPhonen tai iPadin asetuksista Yleiset -> Ohjelmistopäivitys.
Google on koodannut päivityksen Android-laitteita varten, mutta sitä ei voi vielä ladata, koska Android-laitteiden valmistajat vastaavat itse päivitysten jakelusta.
Lähde: Bleeping Computer