FIGMA on myöntänyt rakentelua ja seikkailua yhdistävälle Minecraft-pelille kultalevyn osoituksena yli 10 000 kappaleen myynnistä PlayStation 3:lle.
Minecraftin vapaan ja luovan pelaamisen työkalut, monipuoliset rakentelumahdollisuudet sekä avoimen pelimaailman seikkailut ovat vedonneet monenlaisiin pelaajiin ikään katsomatta. Minecraft on kuin vastakohta kapeaksi rajatun pelimaailman pelattavuudelle tarjoamalla loppumattomasti uusia haasteita avoimen peliympäristönsä kanssa. Vain mielikuvitus on rajana sille kaikelle, mitä Minecraftin uskomattoman monipuolisessa maailmassa voi tehdä. Minecraftin huikean suosion puolesta kertoo se, että kultalevyn saavuttamiseen kului aikaa vaivaiset kuusi viikkoa, kommentoi Nordisk Filmin PlayStationista vastaava markkinointipäällikkö Piritta Äikäs-Kovasiipi.
Minecraft tarjoaa pelaajilleen vapaan ja avoimen pelimaailman, jossa pelaajat voivat itse luoda omat seikkailunsa. Minecraftissa vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mitä kaikkea pelissä voi tutkia, rakentaa ja kehittää. Tutkimista riittää niin maalla, merellä kuin maan allakin, sillä luolia kaivamalla löytyy aivan uusia paikkoja ja hirviöitä kuin myös materiaaleja, joista voidaan rakentaa mitä erilaisimpia aseita, panssareita, rakennuksia, työkaluja ja laitteita. Yksin pelattavan kokemuksen lisäksi Minecraft on myös pelattavissa jopa kahdeksan pelaajan verkkomoninpelinä, jolloin pelaajat voivat yhdessä toteuttaa valtavia projekteja toisiaan avustaen. Minecraftia voidaan myös pelata jopa neljän pelaajan moninpelinä samalla pelikonsolilla jaetun ruudun pelitilassa.
Minecraft ilmestyy tulevana syksynä myös PS4- ja PS Vita -konsoleille.