Peliarvio: Assassin's Creed Origins

Ubisoftin yksi menestyneimmistä pelisarjoista on Assassin’s Creed, jossa pelaaja asettuu historiallisen salamurhaajan saappaisiin.

Jotkut sarjan peleistä ovat olleet suositumpia kuin jotkut muut, mutta viime vuosina suosio on ollut pienoisessa laskusuunnassa. Tämä on väistämätöntä pelisarjoille, jotka puskevat ulos uuden version vuosi toisensa jälkeen. Normaalia pidempi tauko teki nyt hyvää ja kymmenes merkkipylväs Assassin’s Creed Origins pelastaa arvokkaan pelisarjan nostamalla sen aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Siirtyminen salamurhaajien veljeskunnan alkujuurille oli juuri oikea valinta oikeaan paikkaan. Egyptin historiasta ja siihen liittyvistä mysteereistä riittää niin paljon ammennettavaa, että peli pitää otteessaan hyvin pitkään. Pelkästään pääjuonen läpikäyminen kestää parikymmentä tuntia. Ladattavat lisäsisällöt pitävät huolen, ettei pelaamista tarvitse lopettaa pääjuonen ja sivutehtävien suorittamisen jälkeenkään. Peliin julkaistiin tammikuussa ladattava lisäosa The Hidden Ones, ja 13.3. julkaistaan seuraava lisäosa The Curse of the Pharaohs. Saatavilla on myös monia laajennuksia, jotka sisältävät uusia aseita, varusteita ja vaatteita pelihahmolle.

Vapaasti pelattavassa Ptolemaiosten aikakauden loppupuolelle (49-47 eaa) sijoittuvassa tarinassa Egyptin faaraota suojeleva Medjay-soturi Bayek ryhtyy salamurhaajaksi poikansa kuoleman jälkeen. Hän päättää tuhota sarjan aiemmista osista tuttujen temppeliritareiden edeltäjäjärjestön, eli Egyptiä taustalta hallitsevan Order of the Ancientsin.

Muinainen Egypti on huikea ympäristö laajamittaiselle avoimen pelialueen temmellyskentälle. Pääjuonen lisäksi pääsee tekemään lukuisia sivutehtäviä, jotka on sidottu hienosti aikakauteen ja sen ihmisiin. Sivutehtävissä muun muassa tutkitaan vanhoja pyramideja, pelastetaan vankeja ja autetaan ihmisiä arkipäiväisissä haasteissaan.

Aiempien osien mukaisesti hahmoa ja sen taitoja kehitetään koko pelin ajan pää- ja sivujuonien tehtävien muuttuessa yhä haastavammiksi. Tehtävistä saadaan kokemuspisteitä ja kolikoita, joilla voi kehittää taitoja ja ostaa asuja, varusteita ja parempia aseita.

Assassin’s Creed Origins avaa upean sukelluksen muinaisen Egyptin elämään jopa niin hyvin, että peliin ladattavissa oleva ilmainen oppimistyökalu, Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt, on käytössä monissa kouluissa opetusvälineenä. Oppimistyökalun kautta merkittäviä historiallisia faktoja opitaan ilman taisteluita ja tehtävien suorittamista.

Visuaalisesti Assassin’s Creed Origins on upea kokemus. Peli testattiin 4K-televisiolla ja PlayStation Pro -konsolilla, jolla pelaaminen sai fantastisia uusia sävyjä, kun kaikki alkoi näyttää niin tarkalta kuin nykytekniikalla vain voi ja näköpiiri ei rajoittunutkaan enää vähän matkan päähään, vaan jatkui lähes silmänkantamattomiin.

Pelitoiminnoiltaan Assassin’s Creed Origins on sulava, vaikka jotain pientä pätkimistä voi joskus olla havaittavissa. Kerrassaan upea liså pelissä on kotkalla lentäminen, minkä avulla voi löytää sekä merkitä kohteita ja ihailla upeita muinaisen Egyptin maisemia.

Tästä pelistä ei paljoa valittamista löydy. Assassin’s Creed Origins on onnistunut uudistuksissaan niin hyvin, että sitä voi jopa sanoa suositun sarjan parhaaksi peliksi. Muinaisen Egyptin kuuman auringon alle sijoittuvaa Assassin’s Creed Origins -peliä voikin varauksetta suositella kaikille täysi-ikäisille toimintapelien ystäville. Kaikki alkaa yhdestä!

Lajityyppi: Seikkailu
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 27.10.2017
Alustat: PS4, Xbox One, PC
Testialusta: PS4
Kehittäjä: Ubisoft Montreal
Julkaisija: Ubisoft
Pelaajamäärä: 1


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.