Peliarvio: Assassin's Creed Syndicate


Suositun Assassin’s Creed -pelisarjan yhdeksäs osa Assassin’s Creed Syndicate edustaa ”tuttua ja turvallista” assassiiniseikkailua, mutta ei missään nimessä tavanomaiseen tyyliin. Voidaan jopa sanoa, että kyseessä on aiempiin verrattuna kaksin verroin parempi peli, sillä sen lisäksi että salamurhaajia on nyt kaksi, ensimmäistä kertaa toinen heistä on nainen. Lisäksi AC-fanit ovat iloiten havainneet, että sarjaa vaivanneet ärsyttävät tekniset pikkubugit on saatu minimoitua.
ACS_SC_76_Reviews_CartHighjack_ALT-Proposal
Jo pelin alussa kiteytetään viktoriaanisen Englannin maailmankuva yhteen lauseeseen: ”Joka hallitsee Lontoota, hallitsee koko maailmaa.” Templarit ovat ottaneet uskomuksen omakseen ja hallitsevatkin Lontoota köyhälistöstä ylimystöön.
ACS_Screen_HAT_GangLeader
Assassin’s Creed Syndicate esittelee tappavana salamurhaajaparivaljakkona kaksoset Evie ja Jacob Fryen, joilla riittää työsarkaa verisessä taistelussaan upporikkaita aristokraatteja vastaan. Kaksoset ovat poljetun ja alistetun työväen puolella, eivätkä aio antaa periksi missään vaiheessa.

Kaksoset eivät ole yhtä mieltä assassiinijärjestön varovaisen linjan kanssa, vaan he päättävät itse vapauttaa Lontoon ja sitä kautta koko maailman templareiden korruptoituneen ikeen alta.

Assassin’s Creed -pelisarjan uusimmassa versiossa on kehitytty käytännössä kaikilla mahdollisilla osa-alueilla. Teollistuvaan Englantiin pureutuva tarina historiallisine hahmoineen on erittäin kiinnostava, samoin hahmot. Tehtävät ovat monipuolisempia ja vaihtelevampia kuin koskaan, grafiikat upean tyylikkäät ja äänimaailma luo tarinaa hienosti tukevan ilmapiirin kautta pelin. On myös mukava huomata, että kaikki kadun kansalaiset eivät enää toistele samoja lauseita, vaan repertuaareja on kasvatetttu huomattavasti. Tietysti myös kaksosten läpänheittoa on hauska seurata.
ACS_SC_69_Reviews_EvieFight
Koska ensimmäistä kertaa salamurhaajaksi voi nyt valita naisen, kannattaa muistaa että hänen ominaisuutensa poikkeavat aikaisempiin assassiineihin verrattuna. Kun Jacob on perinteisempi salamurhaaja fyysisesti vahvana kovanaamana, joka ei kaihda tappeluita ja yleensä selviää niistä ehjin nahoin, fyysisesti selkeästi heikompi, mutta notkeampia ja nopeampi Evie mieluiten hiippailee varjoissa ja nakkelee pimeydestä kuolettavia tikareitaan. Aikaisempien päähahmojen ominaisuuksia on täten jaettu onnistuneesti kahden hahmon kesken ja pelaajan täytyy ennen seuraavaa tehtävää harkita tarkoin, kummalla kaksosella koitokseen kannattaa lähteä.
ACS_SC_68_Reviews_GangWarLambeth
Templareiden sorron päättämiseksi kaksoset käyttävät apunaan myös katujengejä, joiden johtoon on ensin noustava.
ACS_Screenshot-trailer
Pelissä riittää tuttuun tyyliin kiipeilyä ja hyppimistä yllin kyllin, mutta uusi köysitykki tekee puuhasta entistä hauskempaa ja monipuolisempaa. Laivoja ei tällä kertaa ohjailla, mutta junan kyytiin päästään ja hevosvankkureitakin voi varastella kunnon GTA-tyyliin.

Peli on saanut vangittua erinomaisesti viktoriaanisen Englannin kaikessa palatsien loistossaan ja slummien surkeudessaan. Valtavan kaupungin kujilla ja kaduilla liikuskelee mielellään, vaikka ei olisi suorittamassa mitään erityistä tehtävääkään. Näköalat ovat huikeita ja tiiliset teollisuusrakennukset näyttävät hyvin autenttisilta.
ACS_SC_74_Reviews_EvieStory
Teollisen vallankumouksen myötä korostuneet luokkaerot sekä työläisten ja työnantajien väliset kuilut ovat voimissaan vielä tänäkin päivänä, eli historiallinen tarina alkaa pikku hiljaa liipata yhä lähempää pelin pelaajiakin.

Assassin’s Creed Syndicate -peliin on julkaistu useita lisäosia, jotka saa kaikki kätevästi kerralla hankkimalla kausikortin (Season Pass). Toistaiseksi on julkaistu The Last Maharaja, Jack the Ripper, A Long Night Season Pass -erikoistehtävä, Streets of London -pelipaketti, kaksi varustepakettia sekä kokemuspisteitä nopeammin kartuttava tehostelisäys. Lisäksi PlayStation 4 -pelaajat pääsevät selvittämään The Dreadful Crimes -murhia kymmenessä uudessa tehtävässä.


Pelissä tavataan lukuisia historian lehdiltä tuttuja henkilöitä. Alexander Graham Bell, skottilaiskeksijä ja puhelimen kehittäjä, luo näppäriä apuvälineitä salamurhaajakaksikolle. Kommunismin isänä ja työläisten oikeuksien puolustajana tunnettu Karl Marx myös tukee sankarikaksikon taistelua sortoa vastaan. Älymystöä edustavat evoluutioteorian isä Charles Darwin ja tarkkasilmäinen aikalaiskirjailija Charles Dickens. Mukana on myös Florence Nightingale, jonka ansiosta sairaanhoito muuttui oikeaksi ammatiksi. Luonnollisesti pelin yksi vaikuttavimmista hahmoista on itse kuningatar Victoria, jonka yli 60-vuotisen hallintokauden aikana Lontoo teollistui ja jolta viktoriaaninen aikakausi sai nimensä.

Assassin’s Creed Syndicate on suositun pelisarjan selkeästi paras versio, eikä se tarkoita millään muotoa, että sen edeltäjät olisivat olleet huonoja. Uusin seikkailu vain toimii kaikkine lisäosineen kerta kaikkiaan paremmin ja pitää otteessaan loppuun saakka. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, pystyykö Ubisoft parantamaan vielä tästäkin salamurhaajasarjan seuraavassa osassa.
ACS_SC_73_Reviews_MaxwellRothTheatre
Lajityyppi: Toiminta
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 23.10.2015
Alustat: PlayStation 4, Xbox One, PC
Testialusta: PlayStation 4
Kehittäjä: Ubisoft Quebec
Julkaisija: Ubisoft
Pelaajamäärä: 1
ACS_Box_art


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.