Peliarvio: Bloodborne – The Old Hunters


Yksinoikeudella PlayStation 4:lle julkaistun Bloodbornen lisäosa The Old Hunters tuo lisää haastavaa nautintoa jo ennestään mestariteokseksi arvostettuun huippupeliin. Lisäosa ei häviä pääpelille piiruakaan, vaan tarjoaa upeaa lisäarvoa ja nostattaa pelikokemuksen yhä korkeammille tasoille. The Old Hunters tarjoileekin näyttäviä uusia kartta-alueita sekä vanhoja erilaiseksi muokattuja ympäristöjä, joten kauhujen sävyttämää silmäkarkkia riittää yllin kyllin.
https://media.playstation.com/is/image/SCEA/bloodborne-the-old-hunters-page-section-background-04-ps4-us-02oct15?$BackgroundFeature_Large$
Vaikka lisäosa kustantaa vain alle 20 euroa, siinä riittää enemmän pelattavaa kuin monissa täysimittaisissa ja -hintaisissa kokonaisissa peleissä. Jos olet jo pelannut Bloodbornen lähes kokonaan läpi ja kehittänyt hahmosi sekä käyttämäsi aseet erittäin vahvoiksi ja kestäviksi, voit mahdollisesti selvittää lisäosan alle kymmenessä tunnissa. Muutoin voit valmistautua huomattavasti pidempään lähes masokistisen nautinnolliseen pelikokemukseen.
https://media.playstation.com/is/image/SCEA/bloodborne-the-old-hunters-page-section-03-ps4-us-30sep15?$BackgroundFeature_Large$
Bloodborne on jo valmiiksi haastava peli, niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Riippumatta pelaatko Bloodbornea läpi ensimmäistä tai ties kuinka monetta kertaa, sinun on hyvä tietää että pääset lisäosaan vasta kun olet kukistanut pääpelissä vikaari Amelian. Vaikka tämä voi harmittaa joitakin pelaajia, kyseessä on järkevästi harkittu päätös, sillä pelin alkuvaiheissa hahmo on vielä niin heikko, ettei sinulla olisi mahdollisuuksia selviytyä lisäosan vastustajista, jotka ovat jopa vaikeampia kuin pääpelissä.
https://media.playstation.com/is/image/SCEA/bloodborne-the-old-hunters-page-section-background-03-ps4-us-02oct15?$BackgroundFeature_Large$
Lisäosan sisäänpääsyä ei ole helppo löytää, joten tässä ohje:
1. Kukista pääpelissä vikaari Amelia ja aktivoi katedraalissa oleva kallo muuttaaksesi päivän yöksi.
2. Mene Metsästäjän uneen ja ota viestinviejältä verestä juopuneen metsästäjän silmä.
3. Mene kirkkolaan, poistu vasemmanpuoleisesta oviaukosta ja käänny aukiolla oikealle. Astu avautuvaan pyörteeseen. Näin pääset uudelle alueelle, eli Metsästäjän painajaiseen.
4. Sytytä uudella alueella lamppu, jotta pystyt palaamaan lisäosaan Metsästäjän uneen nyt ilmestyneen hautakiven kautta. Kivi löytyy mäen päältä läheltä talon seinää.
Kun olet The Old Huntersissa, eli verestä sekaisin menneiden metsästäjien vaihtoehtoisessa todellisuudessa, tulet kohtaamaan viisi uutta pomotaistelua täysin uusine ominaisuuksineen, sekä liudan pienempiä, mutta yhtä lailla pirullisen haastavia vastustajia. Joudut selviytymään myös muista hankalista ja iljettävistä uusista vihulaisista. Saat tietysti vastaasi myös metsästäjiä, joita on tunnetusti hyvin hankala kukistaa, koska heillä on käytettävissään samoja taitoja ja aseita kuin sinullakin. Joudut väistämättä kehittämään uudenlaisia taktiikoita selviytyäksesi uusista vastustajista.
https://media.playstation.com/is/image/SCEA/bloodborne-the-old-hunters-page-section-background-02-ps4-us-02oct15?$BackgroundFeature_Large$
Bloodbornesta löytyy mukava lajitelma erilaisia tappovälineitä, mutta lisäosa tuo valikoimiin vielä 10 uutta asetta, joista saadaan tarvittavaa tulitukea tuleviin taistoihin. Mehukkaista uutuuksista löytyy niin tykkiä, lieskavasaraa, kuin konekivääriäkin. Uusista aseista, taioista, puvuista, kilvestä ja muista apuvälineistä huolimatta, turhautumisilta ei voi välttyä, sillä kuten aiemmin mainittiin, uudet vastustajat ovat erittäin haastavia. Onneksi tilanteeseen on kuitenkin nyt tarjolla myös muutakin apua, kun lisäosan julkaisun aikaan ladatun päivityksen myötä peliin saatiin uusi liittoutuma, Liittoutuma. Kun liityt Liittoutumaan, voit kutsua tietyissä kohdissa avuksesi tekoälyn ohjaamia metsästäjiä, joista on suuri apu erityisen hankalan vastustajan selättämisessä. Jos jonkin pomotappelun lähettyviltä ei löydy Liittoutuman kutsupaikkaa, voit kutsua apuun muita pelaajia, joiden kanssa voitte yhdessä tuumin lähteä kukistamaan täysin ylivoimaiselta vaikuttavaa vastustajaa.
https://media.playstation.com/is/image/SCEA/bloodborne-the-old-hunters-page-section-background-01-ps4-us-02oct15?$BackgroundFeature_Large$
The Old Hunters on ehdoton pakkohankinta jokaiselle, joka omistaa mestariteoksen nimeltään Bloodborne. Jos olet toimintapelien ystävä, etkä ole vielä jostain käsittämättömästä syystä hankkinut yhtä vuoden parhaista ellei jopa parasta peliä, korjaa virheesi välittömästi – ja osta samalla The old Hunters -lisäosa. Et tule pettymään.
Tsekkaa myös Bloodbornen arvostelu.
Lajityyppi: Toimintaseikkailu
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 24.11.2015
Alustat: PlayStation 4
Kehittäjä: FromSoftware
Julkaisija: Sony
Pelaajamäärä: 1 (verkossa 3: co-op ja pvp)
bloodborne-the-old-hunters