Pitkän linjan pelisarjan Call of Dutyn vuotuisen tulokkaan, Infinite Warfaren, kylkeen laitettiin nostalgian nälkäisille pelaajille Cod 4 – Remastered, joka lämmittää varmasti monen peliveteraanin mieltä. Tarjolla on siis kaksi peliä yhden hinnalla ja samalla mainio tilaisuus verrata silloisen suuren suosion saaneen pelin ilmettä nykypäivän vahvasti scifi-henkiseen tuotokseen.

CoD-sarjassa on mielenkiintoista, että peli kerää aina paljon kritiikkiä vuodesta toiseen, kenties innovatiivisen tyylinsä ansiosta, eikä tämäkään peli tee poikkeusta. Tarinaa pidetään vahvana ja mielenkiintoisena, mutta ehkä moninpeli on se ”tämän päivän juttu” ja ihmiset nojaavat siihen liikaakin, kun pelin kiinnostavuutta mitataan.

Juoni Call of Duty: Infinite Warfaressa on perinteinen hyvän ja pahan taistelu, jossa pelaaja saa sattumien summan seurauksena kokonaisen laivaston komentoonsa ja taisteluita käydään perinteisen jalkaväkitoiminnan lisäksi myös avaruudessa, viimeistä huutoa olevan kaluston kanssa. Pelaajan ohjaama luutnantti Reyes ei ota taka-askelia edes kapteeniksi jouduttuaan, vaan jatkaa kenttäoperaatioita komentosillan mukavan tuolin sijaan. Mukana seuraavat jopa hieman koominen, käskyjä noudattava robotti Ethan ja badass-luonteen omaava luutnantti Salt.

Tarinapelissä parasta on toiminnan keskiössä oleminen. Taistelun tuntu on läsnä joka hetki ja pelaaja saa olla koko ajan varuillaan luotien viuhuessa ympärillä ja taistelutoverien kommentoidessa tilannetta omaan, hektiseen tyyliinsä. Mukaan on ujutettu myös hakkerointivälineitä vihollisen kalustoa hyödynnettäessä ja myös niin sanottuja läheltä piti -tilanteita, kun paineoven avautuessa kohtaat esimerkiksi yllätttävän panttivankitilanteen. Juonenkäänteet pitävät kiinnostavuuden yllä pelin loppuun asti, mutta tarinasta olisi saanut vieläkin mielenkiintoisemman, mikäli pelaaja olisi voinut valita eri tilanteissa haluamallaan tavalla.

Moninpeli uusien karttojen kera on Combat Rigs -erikoiskykyjen kanssa hyvin pitkälti vanhoja kaavoja toistavaa. Mukana ovat tietysti jet pack -suihkureput ja magneettikengät seiniä pitkin juoksemista varten. Toiminta on tutusti palkitsevaa, kun erilaiset saavutukset napsahtelevat ruudulle kiitettävään tahtiin, mutta muuten muuten moninpeli ei tarjoa oikein mitään uutta ja Remastered-Codin mukanaolo tuo Infiniteen verraten aivan erilaisen pelifiiliksen monen vuoden tauonkin jälkeen. Infinite Warfaren tiimitehtävät neljän vaihtoehtoisen porukan kesken tuovat sentään piristävän poikkeuksen peliin ja niiden sisältämät haasteet pitävät mielenkiintoa yllä, kun pääset operoimaan JTF:n, Orionin, Sabren ja Wraithin riveissä.

Graafisesti, äänimaailmaltaan ja tekniseltä toteutukseltaan Infinite Warfare on nykypäivän standardeilla erittäin näyttävä ja toimiva teos, mutta se nojaa liian vahvasti tarinapeliinsä ja pelin tärkeintä osaa, reilua pelaaja toista pelaajaa vastaan -taistelua se ei tarjoa tarpeeksi mielenkiintoisena. Voisi sanoa, että paketissa saa kaksi hyvää tai jopa loistavaa tarinapeliä sekä yhden loistavan verkkopelin, ja samalla kokeillaan kepillä jäätä, miten scifi-mausteinen moninpeli uppoaa ihmisiin. Tuttu Zombies-pelimuoto on myös mukana ja se on kieltämättä hieman huvittavan näköinen sarjakuvamaisen ulkoasunsa ja piirroshahmo-pelaajien ansiosta. Pelottavuus Zombiesissa loistaa poissaolollaan ja enemmänkin se on vain nimellinen lisäosa pelissä.

Runsaasta kritiikistä huolimatta Call of Duty: Infinity Warfare on mainio kokonaisuus etenkin sarjaa ensi kertaa kokeileville pelaajille. Sarjan veteraaneille se tarjoaa kovin vähän uutta ja pelin mielikuvituksellisuus on kaukana realistisesta sotimisesta. Infinity Warfaren moninpeli ole kovinkaan aloittelijaystävällinen, mikäli ostat pelin pääasiallisesti sitä varten. Paras paketti olisi ollut esimerkiksi aiemmin julkaistun Black Opsin tunnelmallinen Zombies, Infinityn päätarina ja CoD 4:n moninpeli – nyt pelin sisältö on monta hyvää palaa keskinkertaisilla tai itseään toistavilla mausteilla ja täysin purematta niitä ei voi niellä.
Lajityyppi: Räiskintä
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 4.11.2016
Testialusta: PS4
Alustat: PS4, Xbox One, Pc
Kehittäjä: Infinity Ward
Julkaisija: Activision
Pelaajamäärä: 1-2, 2-24 netissä