Peliarvio: Divinity: Original Sin 2

Vuoropohjaisen taistelusysteemin omaava seikkailuroolipeli Divinity: Original Sin on saanut hienon jatko-osan. PC-pelaajat pääsivät nauttimaan uudenkarheasta seikkailusta jo viime vuoden puolella, mutta nyt myös konsolipelaajat ovat saaneet oman julkaisunsa. Larian Studios ei petä tälläkään kertaa ja eri medioissa jatko-osa on mielletty jopa ensimmäistä osaa paremmaksi.

Divinity: Original Sin oli kiehtova peli tarinansa osalta ja myös tämä jatko-osa käynnistyy hahmonluonnin kautta. Tällä kertaa pelaaja saatetaan matkaan yksin, mutta reitin varrelta on mahdollista värvätä lisää apureita. Enimmillään seikkailussa voi olla mukana neljä hahmoa ja valinnanvaraa on mukavan paljon. Valikoimaan kuuluu peräti 14 erilaista hahmoluokkaa, ja jokaisella taistelijalla on oma mielenkiintoinen taustatarinansa. Hahmonluontiin vierähtää helposti jopa tunnin verran aikaa, mutta se kannattaa, sillä eri hahmoluokkien vahvuuksien tunteminen auttaa myöhemmin pelin edetessä.

Vaivattomaan taistelusta taisteluun -pelityyliin tottuneille pelaajille Divinity: Original Sin 2 tarjoaa hyvin erilaisen maailman, sillä pelin vahvuuksiin kuuluvat monisäikeiset tehtävät monine ratkaisutapoineen. Varsinainen taistelu kattaa vain pienen osan kokonaisuutta ja suoritustapoja on useita. Esimerkiksi johtolankojen kerääminen, ihmisten jututtaminen, karttamerkintöjen tekeminen ja jopa mahdollisuus keskustella eläinkunnan kanssa tempaavat mukaansa. Ajankulku saattaa unohtua tyystin eri tehtävien käänteiden mukana, kun ”vielä hetki” -fiilis puskee koko ajan päälle. Larian Studiosin mielikuvituksellinen innovaatio pulmanratkonnassa vetää vertoja The Witcher 3:lle, jossa pienet sivutehtävätkin tuntuvat todella huolellisesti suunnitelluilta.

Erityisen suuren kiitoksen Divinity: Original Sin 2 ansaitsee moninpelinsä osalta. Kun seikkailijoiden ryhmään saadaan lisävahvistuksia, voi pelaaja kutsua kavereitaan mukaan. Parhaimmillaan täyttä ryhmää voi siis ohjata kolmen pelikaverin kanssa. Ryhmäpeliä varten suositellaan kuuloketta mikrofonin kera, sillä yhteistyö ja kommunikointi näyttävät voimansa etenkin taistelutilanteissa. Edeltäjään nähden huomioitaviin asioihin kuuluu myös inventaarion ja tavarapaljouden huomattava selkiyttäminen. Kaikenlaista rojua, eli roolipelitermein ”loottia” kertyy sen verran paljon, että tämä oli erittäin tervetullut uudistus ensimmäisen osan jälkeen.

Divinity: Original Sin 2 on hienon näköinen. Grafiikka näyttää paikoin hieman synkältä etenkin sisätiloissa, mutta yksityiskohdissa ei ole säästelty. Äänimaailma ei kalpene sekään muun pelisuunnittelun osalta, mutta joissakin tilanteissa pelkät tekstipätkät ovat korvanneet ääninäyttelyn. Tämän tosin ymmärtää, sillä tekstiä ilmestyy ruudulle vähintään keskipaksun seikkailuromaanin verran.

Pituudeltaan Divinity: Original Sin 2:n päätarina ei ole aivan yhtä pitkä kuin edeltäjänsä, jossa keskimääräinen läpipeluu saattoi kestää yli 60 tuntia. Luvattujen lisäsisältöjen kanssa pelattavaa kerrotaan kuitenkin olevan jopa enemmän, joilloin puhutaan yli 120 tunnin pituisesta paketista. Uudelleenpeluuarvo parantaa pelikokemusta entisestään, sillä jokaisella valittavissa olevalla hahmolla on oma mielenkiintoinen tarinansa, joka on sovitettu pääjuonen yhteyteen. Päätarinan lisäksi Divinity 2 sisältää myös taisteluareenamoodin, jossa voi haastaa muita ihmispelaajia.

Divinity: Original Sin 2 on tämän hetken parhaita saatavilla olevia seikkailuroolipelejä ja sitä voi lämpimästi suositella kaikille kohtalaista englantia osaaville täysi-ikäisille, jotka ovat kiinnostuneita roolipelien maailmasta. Intensiivistä toimintaa hakeville se ei välttämättä ole paras vaihtoehto, koska vuoropohjainen taistelusysteemi muistuttaa enemmänkin shakinpeluuta, jossa äly ja tilannetaju ovat suurissa rooleissa. Divinity: Original Sin 2 on kuitenkin erittäin onnistunut jatko-osa, joka tempaa mukaansa.

Genre: Seikkailuroolipeli
Ikäraja: 18 vuotta
Julkaisuaika: 31.8.2018
Testialusta: PlayStation 4
Muut alustat: PC, Xbox One
Kehittäjä: Larian Studios
Julkaisija: Bandai Namco Entertainment
Pelaajamäärä: 1-2, verkossa 1-4
Pelin kotisivu: https://divinity.game/en


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.