Marvel vs. Capcom: Infinite on uusin julkaisu pelisarjassa, joka kokoaa Marvelin ja Capcomin suositut hahmot mäiskimään vastustajia yhdessä sekä toisiaan vastaan.
Marvelin supersankarit, kuten mm. Iron Man, Thor, Hulk ovat kasvattaneet fanikuntaansa viime vuosien lukuisten elokuvien avustuksella. Myös Capcomilta löytyy tuttuja hahmoja lukuisista suosikkipelisarjoista yllin kyllin. Heitäkin on nähty esim. Resident Evil -elokuvissa. Tässä pelissä pääseekin tappelemaan esimerkiksi Resident Evilin Chris Redfieldillä suoraan Asgårdista tullutta Thoria tai vaikkapa Kapteeni Amerikkaa vastaan. Mukana on myös Resident Evilin inha Nemesis, jonka jättimäinen ruho ja vähintään yhtä valtava sinko tekevät tappeluissa rumaa jälkeä.

Vaikka X-Menit ovat sopimussyistä poistuneet pelisarjasta, uudet hahmot sekä peliin tehdyt tervetulleet lisäykset paikkaavat Wolverinen ja kumppaneiden poissaoloa varsin hyvin.
Pelattavia hahmoja pelissä on 30, joista 7 ovat uutuuksia. Valittavina ovat pelisarjan tutuista hahmoista edellä mainittujen lisäksi muun muassa Dr. Strange, Thanos, Spider-Man, Dante, Hawkeye, Hulk, Frank West ja Rocket Raccoon. Uutuuksina mukana ovat Ultron, Mega Man X, Captain Marvel, Gamora ja Jedah.

Tänä syksynä tulevat kausipassilla ladattaviksi myös Venom sekä uutuudet Winter Soldier, Black Panther, Black Widow, Sigma ja Monster Hunter.

Marvel vs. Capcom: Infinite on mainio tappelupeli, joka on onnistunut uudistumaan juuri oikealla tavalla edellisistä versioistaan. Enää ei pelata vuorotellen kolmella hahmolla ajoittain, vaan jatkuvasti kahdella. Arcade- ja versus-pelimuodoissa koko ajan sekä tarinamuodossa ajoittain käytössä oleva ”tag-team” -pelaaminen on joustavaa ja mutkatonta. Lisäksi sitä voi käyttää hyödykseen vaikka kesken hyökkäyksen tai puolustuksen.

Online-pelaamisen vaihtoehtoja ja toimivuutta on kehitetty ja kolmannen hahmon korvannut Infinity-kiven mukaantulo antaa pelille strategisia elementtejä, joita sarjassa ei ole aiemmin nähty. Voit valita otteluihisi aina yhden kuudesta Infinity-kivestä. Voit esimerkiksi valita Power-kiven, jolla mätkäiset vastustajan seinää vasten, vaikka hän ei sellaisen vieressä olisikaan. Soul-kivellä voit puolestaan imeä vastatajalta energiaa tai herättää ”tag-teamin” toisen hahmosi kuolleista. Time-kivellä voit teleportata vastustajasi nenän eteen. Teleporttaus on erityisen hyödyllistä hitaammille hahmoille, kuten Hulkille. Space-kivellä vedät vastustajan itseäsi kohti ja lukitset hänet laatikkoon mäiskittäväksesi. Reality-kiven avulla voita ampua vastustajaa ja Mind-kivellä sekoitat hänen päänsä pitkäksi aikaa.

Mukava uutuus pelissä on myös se, että vanhoillakin hahmoilla on Infinity-kivien tuomien erikoisvoimien lisäksi joitakin muitakin uusia kykyjä.
Pelin arcade-muoto etenee perinteiseen tyyliin ja lopussa kohdataan kaksi erityisen vahvaa vastustajaa. Arcaden viimeinen vastustaja, Ultronista ja Sigmasta yhteen sulautunut superbossi Ultron Sigma, voi ensinäkemältä näyttää mahdottomalta voittaa, mutta sitä se ei suinkaan ole, kunhan osaa käyttää hahmoja ja Infinity-kiviä oikealla tavalla.

Pelin tappelut soljuvat sujuvasti ja aloittelija voi helposti pärjätä kokeneempaakin pelaajaa vastaan uusien entistä helpompien toimintojen avulla. On silti suositeltavaa käydä ensin läpi pelin tutorial ja arcade ennen siirtymistä verkkopeleihin muita vastaan. Pelin eduksi voidaan myös lukea verkossa oleva erillinen Beginners League, jossa aloittelijat voivat pelata toisiaan vastaan ilman pelkoa joutumisesta jatkuvasti kokeneempien pelaajien löylyttämäksi. Automaattinen neliö-napista saatava kombo sekä kahta potku- tai lyöntinappia samanaikaisesti painamalla saatava erikoisisku auttavat aloittelijaakin pärjäämään paremmin kovia vastustajia vastaan ilman ylenpalttista turhautumista.

Marvel vs. Capcom: Infiniten pelitilanteiden erikoisvoimaefektit ovat varsin näyttäviä, vaikka eivät edustakaan tämän konsolisukupolven terävintä kärkeä, eikä tarinatila välttämättä aiheuta kolminkertaisia hurraahuutoja, mutta nämä pikkuseikat kuitenkin unohtuvat, kun tappelu alkaa. Kyseessä on nimittäin mainiosti toimiva peli, joka on parhaimmillaan juuri tappeluissa. Ja sehän on tappelupelien perimmäinen tarkoitus.

Marvel vs. Capcom: Infiniten parissa huomaa aloittelijakin viihtyvänsä ja kehittyvänsä tappelijana, sen sijaan että joutuisi monien muiden tappelupelien tapaan välittömästi ja pysyvästi vain itseään taitavampien kombottelijoiden nyrkkisäkiksi. Taitoja ja strategioita sekä niitä komboja voi pelissä silti jatkuvasti kehittää, minkä vuoksi Infiniteä voi suositella niin vasta-alkajille, kuin jo kokeneemmillekin tappelupeleihin tykästyneille pelaajille.

Lajityyppi: Tappelu
Ikäraja: 12
Julkaisuaika: 19.9.2017
Alustat: PS4, Xbox One, PC
Testialusta: PS4
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Pelaajamäärä: 1-2 (2 verkossa)