Peliarvio: Monster Hunter: World

Capcomin Monster Hunter: World -toimintapelissä seikkaillaan monimuotoisessa ja upeassa fantasiamaailmassa lohikäärmeiden ja muiden esihistoriallisten hirviöiden seassa.

Pelin ideana on nimensä mukaisesti hirviöiden metsästäminen ja hommassa tietenkin edesauttaa resurssien kerääminen, jotta retkiltä on edes jotain mahdollisuuksia palata hengissä takaisin. Yksinpelimuodossa jotkut hirviöistä voivat olla hyvin haasteellisia, jolloin pelaaja voi käyttää apunaan äärimmäisen söpöä palico-kissakaveriaan tai muita verkkopelaajia. Palico-kissalle voi kehitellä myös omia varusteita ja työkaluja, joiden avulla he voivat tukea sinua taisteluissa. Co-op-pelikavereista on suuri apu, mutta omien kaverereiden kasaaminen metsästysretkelle on valitettavasti hieman hankalaa. Se toki onnistuu, mutta Capcom olisi voinut suunnitella toiminnon vähemmän monimutkaiseksi.

Pelin hirviöt ovat haasteellisia ja vaativat suunnitelmallisuutta. Aivan tyhjin käsin dinosaurusmaisten monstereiden kimppuun ei tarvitse lähteä, sillä käytettävissä on peräti 14 erilaista asetyyppiä, joita voi vaihdella tehtävän mukaan.
Hirviöitä metsästäessä ne täytyy ensin jäljittää erilaisten johtolankojen, kuten jalanjälkien ja jätösten perusteella. Kun tutkimustyötä on tehty riittävästi, tulikärpäset opastavat sinua löytämään kohteen. Ja niitähän riittää: Teräslohikäärme Kushala Daora on metallisuomujen peittämä peto, joka kykenee pitämään metsästäjät loitolla luomalla myrskyjä ympärilleen. Liekkien kuningas, lohikäärme Teostra, on puolestaan armoton olento, joka syöksee sisuksistaan tulta. Teostraa etsivät metsästäjät joutuvat välttelemään tulemista käristetyksi helvetillisessä liekkimyrskyssä. Dodogama puolestaan on kiviä rouskuttava liskohirviö, jonka sylki muuttaa ne räjähteiksi.

Hirviöden rivistöistä löytyvät myös äärimmäisen haastava mahtihahmo Nergigante sekä fanien brutaali suosikkihirviö Deviljhon, joka syö jatkuvasti ja ahmii kaiken vastaan tulevan elollisen, myös muut hirviöt.

Aiempiin Monster Hunter -pelisarjan peleihin verrattuna Monster Hunter: World on valtava loikka eteenpäin. Paljon korkeuseroja sisältävä värikäs maailma tarjoaa kiehtovan ympäristön, jossa on nautinnollista hyödyntää uudenlaisia sujuvia pelitoimintoja metsästäessä hirviöitä. Pelin viisi laajaa pääaluetta poikkeavat toisistaan niin kasvillisuuden kuin eläinkunnankin puolesta.

Monet edellisten pelien itseään toistavat toiminnot ovat tässä uudessa tulemisessa automatisoitu, jolloin kaikki soljuu eteenpäin entistä sutjakammin. Ohjeita ei edelleenkään ole paljoa tarjolla ja usein toistuvia asioita riittää, mutta ne eivät enää aiheuta niin suurta turhautumista kuin sarjan aiemmissa peleissä.

Tarinaa tässäkään Monster Hunterissa ei ole kuin nimeksi, mutta se ei haittaa, sillä pelin maailma on niin upea ja täynnä toinen toistaan vaikuttavampia hirviöitä, että sen parissa ei aika käy pitkäksi, jos siis on roolipelien ystävä. Nopeatempoisiin toimintapeleihin tottuneille tämä peli antaa haastetta ja turhautumisia, ainakin siihen asti kunnes pelin logiikka ja taistelutyylit on saatu paremmin haltuun.

Monster Hunter: Worldissa voi myös hyödyntää ympäristöä. Esimerkiksi jos maltat hieman odottaa nähdessäsi alueella temmeltäviä eläimiä, ne alkavat usein käydä keskenään reviirisotia, jolloin voit vain tyytyväisenä katsella ja odotella uhkien vähentymistä. Köynnöksiäkin pitkin voi kiivetä hyppäämään hirviön niskaan. Ympäristö tarjoaa myös muita uhkia. Hirviö voi esimerkiksi jäädä kiinni käynnöksiin ja maakin voi pettää sen alta. Kaatuu hirviö sitten miten tahansa – omien taitojen, ympäristön tai kavereiden avulla – se on aina yhtä mahtava ja palkitseva kokemus!

Monster Hunter: World hyödyntää varsin hyvin uuden sukupolven pelikonsolien tehoja. PlayStation 4 Prolla pelatessa HDR-pelitila tuo pelimaailmaan valtavasti lisää syvyyttä, jolloin kaukanakin olevat tekstuurit ilmestyvät näkyviin aikaisemmin ja värit saavat selkeästi kirkkaampia sekä terävämpiä sävyjä.

Monster Hunter: World on koukuttava toimintaroolipeli, jonka parissa roolipelien ystävä viihtyy mainiosti useita kymmeniä tunteja.
Lajityyppi: Toiminta
Ikäraja: 16
Julkaisuaika: Konsolit 26.1.2018, PC 9.8.2018
Testialusta: PS4 Pro
Muut alustat: Xbox One, PC
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Pelaajamäärä: 1 (verkossa 1-4)
Kotisivut: Monster Hunter: World


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.