Peliarvio: NHL 15


Electronic Artsin mainoshehkutukset uuden sukupolven NHL 15 -jääkiekkopelistä, joka mullistaa kaiken mitä tästä palkitusta pelisarjasta tiedetään, eivät aivan pitäneet kutiaan. Oliko kyseessä siis epäonnistuminen? Ei missään tapauksessa, mutta hillitön hypetys kasvatti tuttuun tapaan monien odotukset niin epärealistisiksi, että niihin ei varmasti mikään peli olisi kyennyt vastaamaan.
Vaikka EA:n NHL-sarja on kaikkien lätkäpelien äiti ja isoäiti, uusinkin versio on silti edelleen peli, jossa ei ohjailla oikeita ihmisiä, vaan pelihahmoja. Tuskin kukaan silti rohkenee kiistää, että uuden sukupolven konsolien tehot ovat harpanneet niin pitkän loikan eteenpäin, että ainakin audiovisuaalisesti NHL 15 -pelissä ollaan lähempänä aitoa lätkäkokemusta kuin koskaan aikaisemmin.
NHL15_NewCommentaryTeam
Jokaisen pelin alussa tunnelmaa nostatetaan aidolla videokuvalla areenasta. NBC Sports -kanavan selostajat Mike ‘Doc’ Emrick ja Eddie Olczyk alustavat pelin vakuuttavalla ruutukarismallaan ja selostavat ottelun kiitettävän monipuolisesti. TSN:n analyytikko Ray Ferraro jakaa myös omaa tietouttaan jään tasolla. Selostuksen monipuolisuutta on kasvatettu huomattavasti edellisestä sukupolvesta, mutta väistämättä jotkut kommenteista tulevat toistumaan muutaman tunnin pelaamisen jälkeen tässäkin pelissä.
Yksi NHL 15 -pelin ehdottomasti tyylikkäimpiä muutoksia on nimenomaan varsinaisen pelipäivän eteneminen. Jokainen ottelu etenee hyvin televisiomaisesti NBC-logoineen kaikkineen. Huikean jääkiekkotaistelun nostattama suuren urheilujuhlan tunnelma on todellakin aistittavissa autenttisilla peliareenoilla, eikä vähiten sen vuoksi, että villinä vellovan areenan katsomoon on istutettu häkellyttävät 9 000 yksilöllistä yleisön jäsentä, joilla jokaisella on oma tyylinsä reagoida peliin ja kannustaa joukkuettaan.
NHL15_UnprecedentedPlayerLikeness
Vaikka NHL 15:ssa ohjattavuus ei ole tehnyt yhtä merkittävää harppausta kuin tunnelma, grafiikat ja äänet, pelin tuntuma on parempi kuin edeltäjissään. Skill Stick -toiminnon avulla varsinkin huippupelaajat pystyvät harhauttelemaan ja suojaamaan kiekkoa selkeästi vahvemmin kuin aiemmin. Myös pelaajien mallinnus on kehittynyt huimasti. Pelaajat on entistä helpompi tunnistaa ja yksilölliset ilmeet, luistelutyyli sekä pelaajan käytös tietyissä tilanteissa on mallinnettu entistä tarkemmin.
Niinkin pieneltä tuntuva asia, kuin pelipaidan hulmuaminen kasvattaa autenttisuuden tuntua kentällä. Pelaajan luistelu näyttää aidommalta, kun paitakin alkaa liehua vinhemmin vauhdin kiihtyessä. Pelivaatteet voivat nyt omalta osaltaan jopa vaikuttaa pelin etenemiseen, sillä uuden sukupolven pelaajamallissa on kolme erillistä kerrosta: keho, varusteet ja peliasu. Jokainen kerros toimii itsenäisesti, joten kiekko saa täysin erilaisen pompun osuessaan esimerkiksi paitaan, sen sijaan että se olisi osunut johonkin pelaajan suojavarusteista.
NHL15_PlayerNHLCollisionPhysics
Uudistetun fysiikanmallinnuksen johdosta pelaajat toimivat entistä tarkemmin kuin esikuvansa; 180 asteen kääntyminen tai jään pinnasta nouseminen ottavat oman aikansa, kuten aidoissakin pelitilanteissa. Myös maalin eteen voi nyt muodostua aikamoisia pelaajakasoja, jotka eivät aiemmissa peleissä olleet mahdollisia.
NHL 15 -pelissä nähdään entistä enemmän tarkoituksellista ennalta-arvaamattomuutta, kuten jään pinnasta aiheutuvat kiekon pyörähdykset ja pomppaukset, sekä pelaajien vahingossa tekemät mokat. Tämä voi tuntua hauskalta, kunnes mokan tekeekin oma maalivahti. Pelaajaälyä on pelin kehittäjien mukaan parannettu, mutta edelleen tässäkin pelissä maailman ykköspelaajat osaavat luistella vailla huolen häivää vieressä täysin vapaana nököttävän kiekon ohi.
NHL15_RealPuckPhysics
NHL 15 sai julkaisunsa aikaan kritiikkiä joidenkin edellisistä osista tuttujen etenkin verkkopeleissä olleiden pelimuotojen jäätyä pois. Pelin tiukka kehitysaikataulu on ilmeisesti yksi syy joidenkin pelimuotojen poissaoloon, mutta EA:n mukaan verkkopeleistä pois jääneitä osioita eivät kovin monet pelanneet muutenkaan ja suosituimmat pelimuodot ovat edelleen mukana. Myös yksinpelissä on edelleen paljon erilaisia vaihtoehtoja yksittäisen pelaajan kehittämisestä General Managerina toimimiseen ja Pudotuspelit-pelimuotoon.
NHL 15 -pelistä ei siis löydy kaikkia toimintoja, joita edeltäjissä oli ja tämä voi hieman kirpaista NHL-hifistelijöitä ja HC-pelaajia, mutta tavallinen jääkiekkopelin ystävä ei niitä jää kaipaamaan, sillä tämän pelin tunnelma on niin kohdillaan, että sen tarjoamat kokemukset ovat aidompia ja mieleenpainuvampia kuin koskaan ennen.
NHL15_VisionAI
Nyt kun uuden sukupolven jääkiekkopelimoottori on rakennettu ja audiovisuaalisesti erinomaiseksi havaittu, sen virittäminen ja hienosäätö alkaa, ja on lupa odottaa lisää sisällöllisiä kehitysaskeleita. Tuskin kenellekään tulee suurena yllätyksenä, jos näemme joidenkin ”vanhojen” pelimuotojen päivitetyn paluun jo seuraavassa NHL-pelissä.
Lajityyppi: Urheilu
Ikäraja: 12
Julkaisuaika: 11.09.2014
Alustat: PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One
Kehittäjä: EA Canada
Julkaisija: EA
Pelaajamäärä: 1-2 samalla koneella, 2-10 verkossa


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit
Lataa...