Resident Evil -pelisarja tuli tunnetuksi jo 1990-luvun lopussa, jolloin erikoisjoukko nimeltään S.T.A.R.S. kohtasi avoimella niityllä pelottavien petojen joukkion ja eloon jääneet ryhmän jäsenet pakenivat kartanoon, jossa he luulivat olevan turvallista. Huikaisevan pelisarjan alku ei jättänyt kauhupelien ystäviä kylmäksi ja ei ollut ihme, että pelin ykkösosasta tehtiin uutuuspainos nykyiselle konsolisukupolvelle. Jatko-osa ei jäänyt ensimmäisen varjoon ja joidenkin mielipiteiden mukaan se on jopa sarjan paras. Myös kakkososa sai remasteroidun painoksen ja pelintekijät onnistuivat siinä loistavasti.

Resident Evil 2:n remake sisältää kaksi päätarinaa, joiden pääosan esittäjät ovat Leon Kennedy ja Claire Redfield. Leon on matkalla Raccoon Cityyn, aloittaakseen ensimmäisen päivänsä paikallisissa poliisivoimissa. Claire taas saapuu kaupunkiin etsimään veljeään, Chris Redfieldiä. Kaksikko kohtaa kaupungin laidalla uhkaavien vaarojen keskellä ja heidän polkunsa erkanevat odottamatta.

Alkuperäisessä Resident Evil 2:ssa pelaaja näki hahmonsa kolmannesta persoonasta ja eri huoneet oli jaettu still-kuviin, mutta uutuuspainoksessa näkymä on Chrisin tai Clairen olkapään takaa ja maisema rullaa sulavasti eteenpäin. Myös automaattinen tähtäys on historiaa ja tähtäimen avulla operoiminen tulee tutuksi heti alussa.

Tunnelma on koko ajan korkealla tasolla. Odottava ilmapiiri, musiikin paisuminen, pimeässä vaeltavat pelottavat varjot ja yht’äkkinen rääkäisy pimeässä yhdistettynä zombien örinään pitää otteessaan mahtavalla tavalla. Chrisillä ja Clairella on käytössään esimerkiksi rambo-puukko, kranaatteja ja aseita, jotka ovat mukavan erilaisia. Ammuksia jaetaan paikoin hyvin kitsaasti, joten toisinaan jalat ovat paras puolustautumiskeino.

Erilaisia palapelejä selvitetään seikkailun edetessä ja toisinaan vihjeiden tulkitseminen on jopa välttämätöntä, että ammusvarasto pysyisi edes välttävällä tasolla. Tallentamista ei ole rajoitettu helpoimmilla tasoilla, mutta se onnistuu vain kirjoituskoneiden luona. Tallentaminen sopivin väliajoin onkin hyvin suositeltavaa, sillä pelissä tulee paikoin muutamia kohtia, joita ei voi läpäistä ilman riittävää ammustilannetta ja se on pelattavuuden kannalta hankalaa.

Vihollisosasto on mukavan vaihtelevaa ja erilaiset mutaatiot näyttävät ulkoisesti erinomaisen pelottavilta. Pakokauhun tunne iskee herkästi aseen lippaan tyhjentyessä ja musiikin paisuessa tietää olevansa tilanteen keskiössä. Joskus reittivaihtoehtoja joutuu harkitsemaan avaamalla hyvin piirretyn kartan, jota katsomalla pelaaja saa tarvittavan hengähdyshetken pulssin tasaamiseksi. Kartta onkin ehkä tärkein apuväline koko pelissä ja samasta valikosta pääsee tutkimaan myös kerättyjä johtolankoja ja omaa tavaravalikoimaa.

Englantia osaamattomille peliä ei välttämättä voi suositella, sillä sen kohtalainen osaaminen on tiettyjen arvoitusten selvittämiseksi lähes pakollista. Sanoja voi toki aina kääntää netin käännöskoneissa ja eri esineitä voi kokeilla moniin eri paikkoihin, mutta ilman vihjeitä pelkällä kokeilemisella menee paljon aikaa ja onnistumisen ilo oman päättelyn kautta jää kokematta.

Clairen ja Leonin tarinat tapahtuvat paikoin samoissa tiloissa ja molemmilla on sekä A- että B-tarinat, joten pelattavaa Resident Evil 2 tarjoaa mukavan paljon. Pelintekijät ovat iskeneet kultasuoneen uutuuspainosta tehdessään ja kauhupeleistä pitäville Resident Evil 2 on loistavaa viihdettä. Hyvät kuulokkeet parantavat pelikokemusta entisestään, sillä äänimaailma vie pelaajan lähemmäs pelin kauhuteemaista keskiötä. Mikäli alkuperäinen RE2 ei ole tuttu, niin tämä on erinomainen vaihtoehto sarjaan tutustumiseksi.

Lajityyppi: Kauhu
Ikäraja: 18
Julkaisuaika: 25.1.2019
Testialusta: PS4
Alustat: PS4, Xbox One, PC
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Pelaajamäärä: 1
Pelin kotisivut: Resident Evil 2