Peliarvio: Spintires: Mudrunner

Arvostelussa Saber Interactiven kehittämä Spintires: Mudrunner, joka haastaa pelaajat ajamaan vaikeakulkuisissa Siperian maastoissa, apunaan vain kartta ja kompassi. Miljoonamyynnit saavuttaneen indie-pelin konsolikäännös antaa todella realistisen kuvan vaikeissa olosuhteissa ajamisesta ja tarjoaa kuusi isoa karttaa pelattavaksi.
Mudrunneriin on sisällytetty pienimuotoinen tutorial-osuus, mutta se antaa vain hyvin pienen aavistuksen tulevista haasteista. ja opettaa vain muutaman perusasian. Tekemällä oppii parhaiten ja peli tarjoaa nipun monipuolisia työkaluja tehtävän suorittamiseksi. Perusapuina jokaisesta autosta löytyy vinssi, joka on ääriolosuhteissa välttämätön apuväline lisävoiman saamiseksi. Lisäksi apuna voidaan käyttää tasauspyörästön lukitsemista ja ajoa kaikilla renkailla.

Peliin on laitettu myös online-moodi, joka mahdollistaa kaikkiaan neljän kaveruksen pelaamisen samalla serverillä ja tämä luo mukavasti lisää mielenkiintoa mutamöyrinnän lomaan. Esimerkiksi virtaa ylitettäessä tai puuttomalla suoalueella vinssille ei löydy kiinnityspaikkaa ja tällöin mahdollisuus kytkeä kaapeli kaverin autoon antaa tarvittavan lisävoiman matkan jatkumiseksi. Etenkin porukan viimeinen auto saattaa kärsiä muiden autojen möyrimistä teistä, sillä maasto muokkautuu realistisesti sen mukaan, miten teillä ajetaan ja hinausapu saattaa olla tarpeen.
Spintires: Mudrunner on siitä hauska, että tavallaan peli ei voi koskaan päättyä. Vaikka auto jäisi kuinka pahasti jumiin, bensa loppuisi tai liian kovakourainen ajo hajottaisi kulkupelin, niin matkan varrelta aktivoitavat muut autot pelastavat tilanteen. Tarvittaessa tilanteen voi nollata lähimmälle autotallille.
Tavoite jokaisessa kartassa on sama, eli tukkikuorma pitää noutaa tukkityömaalta ja viedä riittävä kuutiomäärä puuta päätepisteeseen. Reittisuunnittelu on tärkeässä roolissa, sillä polttoainetäydennykset ovat tarpeen ainakin kerran karttaa kohden ja muita ajoneuvoja voi käyttää esimerkiksi lastaamiseen, tankkaukseen ja korjaukseen mahdollisten vaurioiden tullessa.

Muutamat lastentaudit kuitenkin vaivaavat Mudrunneria. Kuvakulma häiritsee joissakin tilanteissa varsin paljon, sillä kamera tuntuu seilaavan jatkuvasti auton ympärillä ulkokamerasta katsottuna. Ohjaamo on tälle hyvä vaihtoehto, mutta peileistä ei ole minkäänlaista apua, sillä niitä ei ole huomioitu kuin ulkoisena rekvisiittana. Kameran kuvakulmaa pystyy onneksi itse säätämään ja se parantaa pelimukavuutta huomattavasti. Renkaiden kääntämisessä pieni viive ei muuten haittaisi, mutta yhdistettynä hankalaan kuvakulmaan etenkin yöaikaan ajettaessa haaste saattaa käydä ylivoimaiseksi.

Yhteenvetona voi todeta Spintires: Mudrunnerin olevan erittäin realistinen ja hienoja haasteita tarjoava täyssimulaattori, jossa fysiikkamallinnukset ovat erittäin tarkkaan hiottuja. Kuuden pelattavan kartan määrä tuntuu pieneltä, mutta casual-pelimuodon lisäksi veteraaneille on tarjolla hardcore-pelimuoto, jonka läpäisyyn tarvitaan todellista osaamista ja laajat kartat takaavat pelattavaa useammaksi viikoksi. Tiettyjen englanninkielisten termien ymmärtäminen on tarpeen, sillä autotalleilta mukaan otettavia tarvikkeita on saatavilla ison rekkakuormallisen verran. Erittäin mielenkiintoinen tulokas kaikille haastavista autosimulaattoreista kiinnostuneille.
Lajityyppi: Ajosimulaatio
Ikäraja: 3
Julkaisuaika: 31.10.2017
Alustat: PS4, Xbox One, PC
Testialusta: PS4
Kehittäjä: Saber Interactive
Julkaisija: Focus Home Interactive
Pelaajamäärä: 1 (verkossa co-op 2-4 pelaajaa)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.