Peliarvio: Uncharted 4: The Thief's End

Uncharted 4: A Thief’s End on amerikkalaisen huipputaidokkaan Naughty Dog -pelitalon luoma toimintaseikkailupeli, joka päättää yhden videopelimaailman myydyimmistä ja palkituimmista seikkailusarjoista.

Uncharted 4 tarjoaa kaikkea sitä, mitä edelliset kolmekin osaa tarjosivat sekä vielä paljon enemmän. Palkintopöydät tyhjäksi kahminut pelisarja on ollut aina tunnettu taidokkaasti rakennetusta juonesta, sulavasta toiminnasta, nasevasta huumorista sekä erinomaisista grafiikoista. Viimeinen osa ei ole millään osa-alueella pettymys. Peli näyttää häikäisevän hienolta ja se toimii kuin unelma. Pelattavuus on sarjan aikana hioutunut lähelle täydellisyyttä eikä tämän luokan laatupeli tietenkään kärsi minkäänlaisista bugeistakaan.
uncharted-4-5
Onko tässä pelissä siis mitään huonoa? Periaatteessa ei, mutta alkuvaiheessa pelin juoneen voi olla hieman vaikea päästä kiinni, koska tarinassa pompitaan ajassa eteen- ja taaksepäin. Juonen idea käy kuitenkin nopeasti selväksi eivätkä aikahypyt himmennä mestariteoksen hohtoa, vaan antavat henkilöhahmoille lisää syvyyttä ja mielenkiintoa.
uncharted-4-4
Uutena hahmona velmun Sullyn ja rakkaan Elenan lisäksi pelissä nähdään Nathanin isoveli Sam, josta hän erkautui jo lapsena. Nyt veli tekee paluun Nathanin elämään ja tiedossa on elämää suurempi seikkailu, kun lähdetään jäljittämään historian suurinta merirosvoaarretta. Tietenkin aarteella on Draken suvun vesoille muutakin kuin rahallista arvoa.
Pelikokemusta on elävöitetty entistä pelottavammilla kiipeilyillä sekä näppärillä koukkuköydellä ja naskalilla.

Päähahmojen sarkastinen sanailu pitää tasonsa sarjan viimeisessäkin osassa, mutta jo ennakkovideoissa näytetty autotakaa-ajo vie vauhdin huuman ja jännityksen aivan uudelle tasolle. Vastataanpa samalla monien huulilla olevaan kysymykseen. Onko pelin päätös sopiva kaikkien aikojen parhaalle seikkailupelisarjalle? Kyllä on ja se kannattaa nähdä!
uncharted-4-3
Vaikka pelaat yksinpelin loppuun, Uncharted-elämys ei pääty siihen, sillä verkossa ilonpito jatkuu. Uncharted 4:n mainioon verkkomoninpeliin julkaistiin 14. joulukuuta päivitys sekä uusi verkkopelimuoto ”Survival”, jossa voi kohdata kahden kaverin kanssa 50 aaltoa yhä taitavammaksi kehittyviä vihollisia. Selviytymispelimuodossa on myös haastavia tehtäviä sekä pomotaisteluja.

Jos et ole jostain käsittämättömästä syystä pelannut Uncharted-pelejä aiemmin, nyt on korkea aika ilahduttaa itseäsi unelmien joululahjalla. Uncharted 4 on jopa niin hyvä peli, että sen verukkeella voi ostaa koko konsolin. Nyt se on helppoa, sillä tarjolla on edullisia PS4-konsolipaketteja, joiden mukana tulee Uncharted 4: A Thief’s End.
uncharted-4-6
Samalla pukinkonttiin voi lisätä kaikki muutkin Uncharted-pelit PS4:lle remasteroidun Uncharted: The Nathan Drake Collectionin kautta. Loppukaneettina voidaan ihmetellä, voiko mikään peli enää ylittää seikkailun sujuvuudessa ja viihdyttävyydessä Unchartedin pilviin asettamaa rimaa? Ehkä Naughty Dogilla on jo jotain uutta mielessä…
Lajityyppi: Toimintaseikkailu
Ikäraja: 16
Julkaisuaika: 10.5.2016
Alusta: PS4
Kehittäjä: Naughty Dog
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Pelaajamäärä: 1, 2-16 netissä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.