Lapsille ja lapsiperheille suunnattu Windstorm – Ari’s Arrival on saksalaiseen Windstorm-elokuvaan perustuvan pelin toinen osa, ja se keskittyy teinien sekä hevosten maailmaan.

Seikkailun tuoksinassa päästään tutustumaan Kaltenbachin tilan tarinaan, ihmisiin ja ympäröiviin alueisiin. Windstorm on erityislaatuinen hevonen, jolla vain Mika-niminen tyttö on pystynyt ratsastamaan ensimmäisessä osassa, kunnes joutui metsäpalon uhrina koomaan.

Kaikkien yllätykseksi uusi tulokas, Ari-niminen orpo, pystyy myös ratsastamaan Windstormilla, mikä ei tilan hevosenkouluttajille näytä sopivan. Ari joutuu vastoinkäymisiin, joissa Mika kuitenkin auttaa häntä antamalla neuvoja todenomaisissa unissa.

Pelissä keskustellaan melko paljon lähes liikkumattomilla hahmoilla, mutta siinä tietenkin myös ratsastetaan paljon, opitaan uusia taitoja sekä suoritetaan tehtäviä ja selvitetään Kaltenbachin tilan juonenkiemuroita. Lisäksi peliin on kätketty  kaikenlaista keräiltävää.

https://youtu.be/a8N1B5S3x7c

Unreal Engine -pelimoottorilla luotu avoin pelimaailma on pienemmille lapsille kaiketi riittävä, mutta kriittisemmän silmään se näyttää melko vanhanaikaiselta varsinkin verrattuna huomattavasti näyttävämpiin samalla pelimoottorilla toteutettuihin peleihin. Yksi ärsytystä aiheuttava seikka pelissä on se, että Windstorm jää joskus jumiin vaikkapa pieneen pusikkoon tai puiden väliin, eikä tilanteesta pääse jatkamaan muulla tavalla kuin nousemalla Windstormin selästä, kävelemällä kauemmas ja viheltämällä sieltä, jolloin hevonen tulee luoksesi.

Pienistä bugeista ja ei-niin-häikäisevästä grafiikasta huolimatta Windstorm – Ari’s Arrival tarjoaa melko mukavaa ja verkkaista pelailua hevosten ja hevostilan parissa sekä niitä ympäröivässä maailmassa. Pelistä löytyy viisi tarinatehtäväkokonaisuutta sekä 30 sivutehtävää ja siinä pääsee myös tekemään kaikenlaista muutakin hauskaa kuin ratsastamaan, kuten esimerkiksi ampumaan jousipyssyllä.

Lajityyppi: Perhe/seikkailu
Ikäraja: 3
Julkaisuaika: 28.3.2019
Testialusta: PS4
Alustat: PS4, PC, Nintendo Switch
Kehittäjä: Aesir Interactive
Julkaisija: Eurovideo
Pelaajamäärä: 1