Pelitalo Telltale Games julkaisi Marvelin Guardians of the Galaxy -elokuvaan perustuvan videopelin ensimmäisen osan viime viikolla. Kokonaisuudessaan peli tulee olemaan viisiosainen seikkailu, jonka aloitusepisodi sai nimekseen ”Tangled Up in Blue”.

Peli on saatavilla seuraaville alustoille: PC, PlayStation, Xbox, iOS ja Android. Pelin yksittäinen episodi maksaa 6,49 € mutta koko pelin (osat 1-5) saa hankittua itselleen esimerkiksi PlayStation Storesta (25 €) PlayStation Network kortin avulla tai vastaavasti Xbox Storesta (25 €) Xbox Lahjakortilla.
Jo vuosia Telltale on tehnyt korkealaatuisia pelejä sekä konsoleille että mobiililaitteille. Guardians of the Galaxya onkin odotettu jo innolla pelaajien keskuudessa ja vihdoinkin pääsemme Star-Lordin ja hänen ystäviensä mukaan eeppiselle matkalle.

Uusi tulokas Telltale-sarjaan
Telltale keskittyy kertomaan jaksotettuja tarinoita, joissa vaikeat valinnat ja päätöksentekö ovat keskeisessä asemassa. Telltalen versio suositusta tv-sarjasta The Walking Dead on yrityksen tunnetuin teos. Pelirepertuaari kattaa myös muita tunnettuja tv-sarjoja ja elokuvia kuten Game of Thrones, Batman ja Borderlands. Ei siis epäilystäkään etteikö Guardians of the Galaxy olisi hyvässä seurassa.
Odotukset pelattavuudesta, nopeista käänteistä, point-and-click -toiminnoista ja valintojen yltäkylläisyydestä olivat korkealla jo ennen pelin julkaisua. ”Tangled Up in Blue” lunastaa nämä odotukset täysin. Kutkuttavaksi pelin tekee se, että ensimmäisessä osassa tehtyjen päätösten ja valintojen seuraukset tullaan näkemään kokonaisuudessaan vasta seuraavassa osassa. Haastetta lisää kinastelevien liittolaisten koossa pitäminen. Vaikka peli sisältää joitakin toimintaelementtejä, kyseessä ei suinkaan ole pelkkä avaruusräiskintä tai FPS. Valinnat, hahmot ja tarinankerronta ovat kuitenkin pelin tärkeimmät osa-alueet.

Hieman erilainen Guardians of the Galaxy
Telltalen Guardians of the Galaxy pyrkii säilyttämään hengissä elokuvassa nähtävän humoristisen ja jokseenkin kliseisen tyylin. Peli onnistuukin tässä kohtalaisesti eikä tunnu ottavan itseään liian vakavasti. Useimmat kohtaukset on varustettu sarkastisilla sutkautuksilla tai kliseisillä vitseillä. Pelin tarina pysyy kuitenkin hyvin koossa ja hahmot esitellään miellyttävällä tavalla.
Vaikka Telltalen versio eroaa itse elokuvasta ja Guardians of the Galaxy -sarjakuvista melkoisesti, ovat hahmot juuri sitä mitä niiden tuleekin olla: Star-Lord on ylimielinen ja sarkastinen, Rocket nokkela ja Groot… no, Groot on Groot. Gamora puolestaan eroaa elokuva-itsestään melkoisesti. Ellet odota suoraa kopiota elokuvasta, ei Gamoran uusi minä ole millään tavoin negatiivinen asia. Älä myöskään anna sen haitata, että Star-Lord ei näytä tai kuulosta Chris Prattilta. Guardians of the Galaxy on silti se sama hauskalla tavalla toimintahäiriöinen perhe, jota kaikki rakastavat.