Venemessuilla on muutakin nähtävää kuin veneitä, sillä täysin uusi Volvo S90 on nyt ensimmäistä kertaa esittelyssä Suomessa.
Odotettu uusi luksusauto on tähtivieraana Volvon osastolla Messukeskuksessa koko näyttelyn ajan 12.-21.2.
Volvo ennustaa uuden S90:n nousevan premium-sedanien luokan kärkeen, sillä eläintunnistuksella varustettu S90 on jopa Volvolle valtava askel eteenpäin. Ruotsalainen autonvalmistaja on paremmin tunnettu SUV-malleistaan ja sportswagoneistaan, mutta S90:n lanseerauksen myötä se aikoo ravistella premium-sedanien segmenttiä joukosta erottuvalla edustusluokan mallillaan.
volvo-s90-1
S90 on varustettu lukuisilla uusilla tekniikoilla huippuedistyksellisistä turvallisuusratkaisuista pilvipohjaisiin sovelluksiin ja palveluihin. Se on erinomainen osoitus ruotsalaismerkin jatkuvasta muutoskyvystä.
Uusi Volvo S90 on varustettu kehittyneellä puoliautonomisella ajotoiminnolla. Pilot Assist –ajojärjestelmä käyttää ohjauspyörää hienovaraisesti ja pitää auton kaistaviivojen sisällä noin 130 km/h nopeuteen asti.
S90-malliin on saatavilla myös puhdas ja voimakas T8 Twin Engine -plug-in-hybridivoimansiirto ja yksi suurten sedanien ylellisimmistä sisustuksista ja kehittyneimmistä tieto- ja viihdejärjestelmistä.
S90 esittelee myös maailman ensimmäisen suurten eläinten havaitsemistoiminnon, joka on osa City Safety -järjestelmää. Se voi havaita suurikokoiset eläimet, kuten hirvet ja hevoset, sekä päivällä että yöllä. Tekniikka antaa varoituksen ja jarrutustukea onnettomuuden välttämiseksi.
volvo-s90-4
Auton ennakkomyynti on alkanut. Sarjatuotantoon auto tulee keväällä ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesällä.
Volvo Car Finland jatkaa Venemessujen pääyhteistyökumppanina ja on vahvasti mukana Vene Båt –messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Purjehdus on tärkeä osa Volvon sponsorointistrategiaa ja yhteistyö Vene Båt -messujen kanssa on hyvä tapa kertoa Volvon tarinaa myös asiakkaille.
Volvo keskittyy paitsi tuotteiden turvallisuuteen, myös laatuun ja ympäristöön. Tähän sopii hyvin myös yhteistyösopimus Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Venemessuilla yhteistyö toteutuu Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Volvon yhteisnäkyvyytenä, kuten yhdistyksen hyljesymbolin, Roope-merkin, esilläolona messuilla esiteltävissä Volvoissa.
volvo-s90-2